Duo Mozaïek in de NH kerk Schore

SCHORE – Duo Mozaïek speelt zaterdag 18 november vanaf 20.00 uur in de NH kerk Schore.

Het duo Mozaïek bestaat uit Annemarie Simonse en Marieke Brokamp. Zij brengen deze avond een programma van Europese volksmuziek.

Annemarie Simonse studeerde hoofdvak accordeon aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Vele jaren was zij als docente accordeon en volksmuziek verbonden aan de muziekscholen in Tilburg en Roosendaal. Zij speelde wereldmuziek in onder meer Volksmuziekgroep Pendel en Orkest Pivo, waarmee zij optrad in binnen- en buitenland. Momenteel heeft zij een lespraktijk voor accordeon. Daarnaast is zij dirigente van Het Westkappels Koor en tot voor kort ook van Shantykoor Neptunus. Ook speelt zij met een violiste en een klarinettiste in Trio La Violetta.

Marieke Brokamp (viool) studeerde af aan het conservatorium in Maastricht. Al voor haar studie speelde zij mee in Het Zeeuws Orkest, waarvan zij nog altijd deel uitmaakt. Daarnaast is zij violiste van het Zeeuws Kamerorkest TY. Een tijd lang speelde Marieke bij de band Fragile, waarvoor zij ook muziek arrangeerde. Zij speelde daarnaast in de JP Seegersessionband, waarmee zij internationaal optrad in theaters en op festivals.

Regelmatig speelt ze in andere bezettingen in verschillende muziekstijlen en op diverse gelegenheden. Zo speelde Marieke als violiste mee in rockopera ‘O die Zee’ en in de opnames voor de film ‘Bloed, zweet en tranen’ over André Hazes. Ook geeft zij optredens samen met Robert Jan Stips, bekend van onder andere Supersister en ‘The Nits’. Samen met accordeoniste Annemarie Simonse vormt zij het duo Mozaïek, waarmee zij Klezmer en Ierse volksmuziek speelt. In haar studio neemt zij daarnaast eigen vioolarrangementen op die zij schrijft voor muzikanten. Als viooldocente was zij verbonden aan verschillende muziekscholen, maar runt nu uitsluitend haar eigen lespraktijk ‘Notenwijs’.

Entree: € 10,–
Tickets: www.kapellecultureel.nl

Lees ook:Guller gever schenkt bestolen straatmuzikant een accordeon
Lees ook:Licht uit op Oudejaarsavond in Schore!
Lees ook:´Fan´ jat accordeon Bulgaarse straatmuzikant
Lees ook:Kind van beroemde ster eet…gras!
Lees ook:Eerste steen brede school ‘t Mozaïek Sluiskil!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>