Selectie Popaanzee GOLD

MIDDELBURG - Popaanzee GOLD verwelkomt drie Zeeuwse acts in het traject van 2018. Een commissie van programmeurs van Zeeuwse poppodia  besloot om Charades, ZeroOneEightteen en BDM toe te laten tot het bandcoachingstraject oftewel detalentontwikkeling voor bands en muzikanten. In een jaar tijd worden de deelnemers intensief begeleid, om de band of artiest zich versneld te laten ontwikkelen. Ook worden de eerste bouwstenen gelegd voor een netwerk buiten de provincie Zeeland. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland coördineert het project en werkt hierin samen met de Zeeuwse poppodia en festivals.

Charades
Charades is een post-punk trio uit Schouwen-Duiveland en Middelharnis. Vorig jaar wonnen ze het traject van Popsport Zeeland, waarna ze al een half jaar lang zijn begeleid door oud-Face Tomorrow drummer Sjoerd Knop in het landelijke Popsporttraject. Het genre hiphop is sinds 2017 mondiaal groter dan rockmuziek en ook in de Popaanzee Gold-selectie wordt hiphop dit jaar goed vertegenwoordigd met twee groepen.

ZeroOneEighteen
ZeroOneEighteen is een Walchers duo dat Engelstalige hiphop met minimalistische beats maakt. Deze relatief jonge groep wordt in de selectie geflankeerd door een haast oude rot in het vak. Bas de Meijer was namelijk al bijna tien jaar lang actief onder de naam BDM, maar gaat sinds kort verder onder eigen naam. Bas de Meijer is afkomstig uit Oost-Souburg en maakt Nederlandstalige hiphop gemixt met elementen uit de urban muziek. Hij wordt gekenmerkt door zijn vaak positieve teksten.

Bandcoachingstraject
De deelnemers worden een jaar lang begeleid door een vooraanstaand persoon uit de Nederlandse muziekscene. Daarnaast mogen ze optreden op een aantal Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Zeeland Nazomerfestival en Bevrijdingsfestival Zeeland en mogen ze een clubavond organiseren in samenwerking met één van de Zeeuws Poppodia. Vorig jaar maakten The Brightt, Chav&Cube en The Circle Remains deel uit van Popaanzee.

Popaanzee houdt de talentontwikkeling voor beginnende bands en muzikanten in de Popaanzee Academy en voor gevorderde bands in Popaanzee GOLD.

 

Lees ook:Acts POPAANZEE!
Lees ook:POPAANZEE!
Lees ook:Pop aan zee!
Lees ook:Square Four winnaar PopSport Zeeland!
Lees ook:POPAANZEE!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>