Sluis wint zilver bij verkiezing Groenste stad van Europa

SLUIS – Sluis heeft net naast de titel ‘Groenste stad van Europa’ gegrepen. Het Zeeuwse stadje pakte wel een mooie zilveren medaille van de Entente Florale Europe 2009, meldt de PZC.

De jury roemde de kleurrijke bloemen in het centrum van het stadje, de stadswallen en het historische landschap rondom Sluis. Burgemeester Jaap Sala en wethouder Maria le Roy namen de prijs vrijdagavond tegen middernacht in Cardiff in Wales in ontvangst. Ze kregen de zilveren medaille uit handen van BBC-presentatrice Beverly Humphries.

Lees ook:Burgemeester Jaap Sala van Sluis in de VUT
Lees ook:Vierduizend handtekeningen voor behoud van naaktstrand
Lees ook:Verlaat wethouder Jacques Suurmond Vlissings gouden team of zinkend schip?
Lees ook:UITREIKING MEDAILLE CARNEGIE HELDENFONDS AAN VAN DE VOORT
Lees ook:Dorpsbezoek Lewedorp!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sluis wint zilver bij verkiezing Groenste stad van Europa

  1. Naimed

    Dit soort ‘wedstrijden’ gaat nergens over.. Er zijn wel groenere plekken dan Sluis te vinden, zeker als je in heel Europa mag zoeken. Maar leuk voor Sluis dat ze het voor elkaar hebben gekregen de zilveren medaille te pakken, maar ik zie het eerder als een beloning voor het gelobby wat er voor nodig is geweest.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>