COLUMN: Baby’s kiesrecht onthouden is ook discriminatie

MIDDELBURG – Ook in SGP-bolwerk Zeeland moet de uitspraak gisteren van de Hoge Raad als een bom zijn ingeslagen. Die kwam tot de conclusie dat de SGP in strijd met het VN Vrouwenverdrag en de Grondwet handelt door vrouwen anders te behandelen dan mannen en ze te weren op de kieslijst. Gisteren zag ik een tenenkrommende reactie van SGP’er Roeloef Bisschop bij Netwerk. Als je de SGP-behandeling van vrouwen discriminatie vindt, dan worden baby’s die niet mogen stemmen ook gediscrimineerd, stelde hij. God, deze man heeft niet alleen een plank voor zijn hoofd maar ook een flinke bijbel.

Wat er nu aan de hand is, stelt Bisschop (what’s in de name: zit ie niet bij de verkeerde partij), met het vonnis van de Hoge Raad is juist de SGP slachtoffer van discriminatie. De partij wordt immers het recht ontzegd haar ‘mens- en maatschappijvisie’ uit te dragen. Hij vergeet voor het gemak dat je van de rechter best mag zeggen dat mannen boven vrouwen staan. De SGP mag dus nog steeds haar standpunten uitdragen. Daarbij heeft de partij zich echter wel aan de wet te houden. Maar Bisschop blijft zich in een slachtofferrol manoeuvreren. Al dat onrecht dat zijn SGP wordt aangedaan, terwijl er geen enkele SGP-vrouw is die zich gediscrimineerd voelt en er geen SGP-vrouw te vinden is die op de kieslijst wil staan. Nou man, wat maak je je dan druk!
Bisschop gooit er intussen nog maar een paar kromme verklaringen tegenaan. Een gelijkwaardige positie voor de man en vrouw, er is geen SGP’er die dat ontkent, stelt het kandidaat Kamerlid. “Maar dat betekent niet: is gelijk aan.” En dan de klapper in de discussie op televisie: “Vindt u dat een baby kiesrecht mag hebben?”, vraagt Bisschop. “Nee? Nou dan discrimineert u.” Daarmee laat hij wel stiekem zijn mens- en maatschappijvisie zien: Vrouwen zijn eigenlijk niets meer dan krijsende en luiervervuilende baby’s. Welke vrouw wil nu bij de komende verkiezingen op zo’n man stemmen?

Luctor

Lees ook:Verslaafde zwerfster laat baby na bevalling in ziekenhuis achter
Lees ook:Anti Discriminatie Bureau Zeeland…..
Lees ook:Definitieve einduitslag gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Discriminatie!
Lees ook:Oma (76) raakt oorbel kwijt door wisseltruc!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “COLUMN: Baby’s kiesrecht onthouden is ook discriminatie

 1. de schoolmeester

  Hebben ze wel eens een stemming over dit onderwerp onder SGPvrouwen gehouden of mocht dat niet van de heren der schepping?

    /   Reply  / 
 2. Zeelandforum

  De vergelijking baby’s en vrouwen maken in de context van discriminatie.

  Hoe erg kan je je zelf voor paal zetten. Grote klasse!

  Nu zullen er nog minder mensen op SGP stemmen. Bravo!

    /   Reply  / 
 3. bertje

  [quote]Daarmee laat hij wel stiekem zijn mens- en maatschappijvisie zien: Vrouwen zijn eigenlijk niets meer dan krijsende en luiervervuilende baby’s.[/quote]

  Ik heb een hekel aan dicrminatie maar door deze man begin ik te twijfelen. Zou ik de SGP kiezer kunnen discrimineren zonder met mijzelf in de knoop te komen?
  Niet? Ik neem de nadelen op de koop toe!
  Wat een middeleeuwse horken.

  **vakantie Zeeland omboeken doet naar vakantie IJsland**

    /   Reply  / 
 4. de schoolmeester

  Vandaar dat men praat over gedoogsteun van SGP in een eventueel kabinet VVD, PVV.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>