Allochtoon vaak doelwit discriminatie

GOES – In Goes en omgeving hebben allochtonen vaak te maken met discriminatie. Een Servische krijgt ‘vuile buitenlander’ naar zich toe geslingerd, een jonge Marokkaanse hoort anderen beledigend over haar praten en een Surinamer krijgt zelfs klappen, omdat hij buitenlander is

Dit leert onderzoek van weekkrant De Bevelander dat woensdag 14 april is gepubliceerd. Ook verschillende belangengroepen voor allochtonen melden dat ze signalen van discriminatie krijgen. De ondervraagden reageren wisselend als ze het doelwit zijn. Een enkeling begint meteen terug te schelden, maar de meesten houden hun mond. Omdat die denken dat ze toch niets aan de situatie kunnen veranderen. Het Anti Discriminatie Bureau denkt van wel. Dus is de groep in Zeeland onlangs een campagne tegen discrimineren gestart.

Lees ook:Anti Discriminatie Bureau Zeeland…..
Lees ook:Geert Wilders vrijgesproken!
Lees ook:Discriminatie!
Lees ook:Campagne voor jongeren over gevolgen discriminatie!
Lees ook:Discriminatie arbeidsmarkt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>