Middelburg en Wemeldinge kleuren oranje

MIDDELBURG / WEMELDINGE – In Middelburg en Wemeldinge is het goed te zien dat Koningin Beatrix en haar Koninklijke aanhang in aantocht zijn. Ze komen vrijdag 30 april Koninginnedag vieren. In de Zeeuwse hoofdstad spuit de fontein bij het provinciehuis oranje water, de plaatselijke fietsenboer schildert zijn winkel oranje en de winkeliers hebben de slingers en ballonnen uit de kast gehaald.

Er zijn ook minder leuke voorbereidingen. Bij de Zusterstraat staat een bord dat duidelijk maakt dat de auto’s donderdag 29 april om 05.00 uur echt weg moeten zijn. Anders begint de gemeente aan de voertuigen te slepen. Ook de Sloeweg heeft een nieuw verkeersbord gekregen. Daarop staat dat die weg vrijdag is afgesloten. Wellicht om de bus van de oranjes vrij baan te geven als ze op Koninginnedag vanaf 12.00 uur de stad een uurtje komen bezoeken. In Wemeldinge zijn ze allang bezig met het optuigen van de boel. Daar wapperen de vlaggetjes wekenlang en de crêpepapier bloemen en de makers ervan hopen dat het droog blijft. Korpsbeheerder en Middelburgse burgemeester Koos Schouwenaar wil trouwens niets weten van veiligheidspoortjes vrijdag in zijn stad en in Wemeldinge. Messen kunnen zo bij de bezoekers worden opgespoord. Hij gaat in tegen het advies van het Instituut voor Veilgheids- en Crisismanagement.

Lees ook:Vlissingse exburgerpappa Dijkstra begroet de Koningin zaterdag in Weert!
Lees ook:Run op oranje tulpen!
Lees ook:Treinen en bussen op Koninginnedag in Zeeland gratis
Lees ook:Oranje scoort! + WK liedjes
Lees ook:Koningin Beatrix op Koninginnedag naar Wemeldinge

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>