Asociaal: Hond veroorzaakt valpartij Tour de France Zeeland

SCHOUWEN-DUIVELAND – Een toerist die niet de discipline heeft kunnen opbrengen om zijn hondje aan de lijn te houden, is zondagmiddag de aanleiding van een valpartij geweest  in de Tour de France. Dat is gebeurd toen een hond opeens het parcours opliep. (zie video)

Onder andere David Millar  is ten val gekomen. En kon na hulp later weer aansluiten bij het peloton. Veel Zeeuwen hebben zich zorgen gemaakt over de toestand van de viervoeter. Die is ongedeerd. De tour heeft veel publiek getrokken in het Zeeuwse. Ploegleider Rabobank Frans Maassen: “Zoveel publiek als in Zeeland heb ik tijdens de tour zelden langs het parcours gezien.” Ook bij het passeren van Goes (14.50 uur) was het een heksenketel. Zelfs ambulancepersoneel stond te zwaaien naar de tourrenners in Zeeland. De renners hebben flink last van de wind gehad. Bij Kruiningen bleek het peleton behoorlijk uit elkaar gewaaid. Toprenner Johnny Hoogerland uit Yerseke was in geen velden of wegen te bekennen als toeschouwer. Die is kwaad omdat hij met zijn ploeg niet mee mag doen aan grote wielerevenementen, dus dit jaar ook niet aan de tour. Om half vier heeft de tour via Rilland onze provincie verlaten. Even over half zes kwam er een einde aan de etappe in Brussel (B) die is gewonnen door Allessandro Petacchi.

Lees ook:Johnny Hoogerland spioneert voor de Tour de France!
Lees ook:Johnny Hoogerland heeft nog steeds last van val Tour de France!
Lees ook:Hoogerland het prikkeldraad ingereden!
Lees ook:Johnny Hoogerland krijgt vuurdoop in de Tour!
Lees ook:Johnny Hoogerland wil vandaag de bolletjestrui terugpakken! UPDATE!

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Asociaal: Hond veroorzaakt valpartij Tour de France Zeeland

 1. Lee

  Haha, grappig.
  De tour wordt al veelste serieus genomen.
  Ik zie t al voor me, zo’n fietser die alleen zichzelf ziet en dus niet een hond niet kon zien.
  Hopelijk is alles okee met de hond.

    /   Reply  / 
  1. Jan

   wat een ontzettend domme reactie, als je niks van wielrennen snapt, begin er dan ook niet over

     /   Reply  / 
 2. zsazsa

  zojuist op het nieuws die hond gezien. hoe gaat het met hem? voor het nieuws blijkbaar niet belangrijk. Ik ben blij dat de zeeuwen zich zorgen maken om dit arme beestje met stomme eigenaren.
  afz. een hagenese met zeeuwse voorouders.

    /   Reply  / 
 3. sandra

  Wij hebben dit ongeval van dichtbij meegemaakt Wij stonden langs de weg toen het peloton zich ineens verbreedde. Hierdoor moesten de toeschouwers in paniek enkele meters naar achter. De hond was aangelijnd en werd meegetrokken. Door de paniek en snelheid waarmee dit gebeurde zette de hond zich schrap en zijn halsband schoot los. Daarop liep hij nog daar waar we stonden en stond ineens in het peloton. Met de hond gaat het goed,maar zijn baasjes zijn erg van strek.

    /   Reply  / 
  1. Caspar

   Sandra, met veel belangstelling je uitleg gelezen. Kan ik je bereiken ivm artikel in onze krant (AD) van dinsdag? Ik ben bereikbaar op 0646-124087

   Caspar Naber
   Verslaggever AD /[email protected]

     /   Reply  / 
 4. ik

  Wat een AFSCHUWLIJK BAASJE hoe kun je zooooo dom zijn om je hond los te laten lopen. Ik had je wel kunnen vertellen dat die hond op de wiellers zou afrennen. Ik hoorde dat het beestje is overleden, ontzettend zielig.

    /   Reply  / 
  1. bb

   mensen, mensen, wat kunnen sommigen van jullie toch goed lezen.
   de hond liep niet los maar schoot door de paniek uit zijn riem, of zijn riem schoot los.
   Ik vind het vooropgezet niet handig om met een hond zo’n evenement te bezoeken, maar ik zou wel willen dat jullie de berichten eens goed lezen voordat je commentaar geeft.

     /   Reply  / 
 5. Nancy Smith

  Als hij inderdaad losschoot kun je er als eigenaar weinig aan doen. Kan alleen de eigenaren adviseren om een tuig te nemen, zit namelijk ook achter de poten. Arme hond! Werd toch al doodziek van die tour daar ik ook al een uur moest omrijden (met mijn hond, die mocht van de baas gelukkig mee)op weg naar mijn werk. Ben blij dat de hond niks mankeert! Liever 100 renners die op hun plkaat gaan dan dat de hond gewond raakt!

    /   Reply  / 
  1. Lau

   Wat een bekrompen en bovenal domme opmerking, dergelijke naiviteit word ik nu doodziek van. Leuk he zo’n evenement, maar het moet vooral niet teveel tot last zijn, oh maar misschien voetbal toch weer wel.

   Rotdier kan er ook niks aan doen, helaas.

     /   Reply  / 
 6. ann.

  Je moet niet met een hond naar de tour gaan kijken.Je moet met je hond gaan wandelen.

    /   Reply  / 
 7. amem

  Ik kan het verhaal van Sandra beamen. De eigenaren van deze hond zijn ontzettend geschrokken en vinden het verschrikkelijk dat dit incident heeft plaats gevonden. Wij zijn blij dat er niemand gewond is geraakt!

    /   Reply  / 
 8. A.

  Arme hond. Hoop dat-ie het er goed vanaf heeft gebracht.
  Dat hele gedoe met die Tour (en de Giro, WK, Concert at Sea etc etc) is toch al erg overdreven. Kost de belastingbetaler een vermogen en het levert alleen maar ongemak op. Fietsen is maar een hobby hoor (voetballen ook trouwens), maar er wordt gedaan of het van wereldbelang is. De overheid zou ons geld beter wat nuttiger kunnen besteden!

    /   Reply  / 
 9. Tamara

  GODZIJDANK mankeert ‘t arme beestje niets. Is toch ook beangstigend… zoveel mensen, de gekte eromheen, aaaaaaaaaaaaaal die fietsers…

    /   Reply  / 
  1. Riet Siersema

   Hierbij wil ik ook even reageren, op de kamikazehond, die enkelen renners,
   van de Tour omver liep. Het is toch schandalig dat je niet het fatsoen heb om je hond, aangelijnd te houden voor zo’n evenement!!!! Wat doet zo’n iemand op de weg, terwijl deze mensen met zo’n snelheid voor bij racen, en zo kwetsbaar zijn!!! De hond kan er niets aan doen,maar de baas is wel verantwoordelijk voor de hond!!! Is het al zo, dat een hond meer is als een mens??????

   Ik vind dat hij zijn excuus moet aanbieden, via de krant aan die renners die zijn gevallen!!!Dan vind ik hem flink.

   Kom op man wees een kerel met pit en fatsoen, wat zou je willen als jij slachtoffer was geweest?????????

     /   Reply  / 
   1. Lee

    Wil je nu dat die hond zn excuses aan biedt?!
    Aan die baasjes lag het iig niet als die hond losschoot (lees voorgaande berichten, het is HERHAALDELIJK gezegd).
    Opeens moeten die baasjes honden altijd extra stevig vasthouden of niet in de buurt van ‘De Tour’ komen omdat die heilig is.
    Het is gewoon een gozer op een fiets die alleen zichzelf en de weg voor hem ziet. Verder geen hond.

      /   Reply  / 
 10. janny

  Ik vind het niet eens meer verwonderlijk dat hier zoiets gebeurt.
  Te belazerd om waar dan ook nog aan te denken of respect voor te hebben….
  Hond..ach, is blijkbaar maar een hond want er wordt niet voor gezorgd dat zo’n beestje veilig is! Renners…ach, laat toch lekker op hun smoel gaan??? Schandalig is het! Ja…we hebben weer een mooi figuur geslagen in het buitenland…overal te zien, stom vold die Nederlanders…toch?
  Die hond heeft niks op de weg te zoeken ja? en die eigenaren zouden een forse, hele forse boete moeten krijgen!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>