Admiraal De Ruyter Ziekenhuis blij met stijging in AD top 100

VLISSINGEN / GOES – Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) staat nog met twee locaties in de Top 100 maar is sinds 1 januari 2010 één ziekenhuisorganisatie. De AD scores van nu zijn niet exact te vergelijken met die van de vorige Top 100. Toch is het ADRZ blij met de sprong die locatie Vlissingen in de lijst heeft gemaakt van positie 98 naar 75. ADRZ reageerde vandaag, maandag, op de publicatie van afgelopen zaterdag.

De locatie  Goes handhaaft een positie op nummer 60. ADRZ ziet dit als een goede stimulans om de kwaliteit verder uit te bouwen. De totale score die aan een ziekenhuis wordt toegekend, is opgebouwd uit zorginhoudelijke prestaties en uit een waardering door patiënten of patiëntenverenigingen. Bij de kwaliteit van de zorg zijn landelijk gezien de verschillen tussen ziekenhuizen maar heel klein. In de weging door AD tellen de keurmerken en het patiëntoordeel zwaar mee. ADRZ beschikt over de keurmerken waar AD dit jaar aandacht voor heeft. Daar is nog aan toe te voegen dat het ADRZ zich nog dit jaar richt op het verkrijgen van het keurmerk van Kind en Ziekenhuis. Het gaat hier om een keurmerk voor de zorg op de kraamafdeling, de kinderafdeling en de dagbehandeling van kinderen. Het patiëntoordeel dat AD voor ADRZ vermeldt ligt iets lager dan de 7,7. Die blijkt uit de door het ziekenhuis zelf verzamelde patiëntenevaluaties.

Lees ook:Spataderkeurmerk ADRZ!
Lees ook:ADRZ krijg Spataderkeurmerk!
Lees ook:ADRZ krijgt Spataderkeurmerk 2016!
Lees ook:ADRZ krijgt weer vaatkeurmerk!
Lees ook:Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in AD Top 100 op 79ste plaats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>