Vissers vechten tegen windmolens…in zee

WESTKAPELLE – Veel Nederlandse vissers zijn tegen de geplande windmolenparken in de Noordzee. Ook in Zeeland zijn er voornemens om windmolens in de golven te zetten. Er zouden er meer dan honderd voor de kust van Westkapelle moeten komen.

De visserijsector voelt zich benadeeld, omdat de molenparken in goede visgebieden verrijzen, met als gevolg dat vissers daar niet meer mogen varen. Het Productschap Vis is al naar de rechter gestapt om de plannen te dwarsbomen. De zaak komt eind van deze maand voor de rechter. De boze vissers vinden dat politiek Den Haag moet zoeken naar andere locaties voor de bouw van windmolenparken. Zodat er meer recht wordt gedaan aan visserijbelangen. Het protest van de vissers is onder andere gericht tegen windmolenpark Beaufort, dat Nuon 24 kilometer voor de kust van Scheveningen wil aanleggen. De uitspraak van de rechter kan gevolgen hebben voor de Zeeuwse plannen voor een windmolenpark in zee. Als de bouw van de parken door kan gaan, dan eisen de vissers een schadevergoeding.

Lees ook:Kamer stemt in met windmolenpark voor Zeeuwse kust!
Lees ook:Klap van de (wind)molen in zee
Lees ook:JAWS in Zeeland!
Lees ook:Tholen woest: Géén windmolenpark bij Krammersluizen!
Lees ook:Zeeuwse vissers vissen niet!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vissers vechten tegen windmolens…in zee

 1. besserwessie

  Windmolens besparen geen brandstof. Wat de molens inbrengen in het net gaat elders verloren door rendementsverlies. Lees het na op http://www.clepair.net.

  Deze warheid is inmiddels al doorgedrongen tot de rechtse politici, de linkse politici hebben nog steeds groene oogkleppen op. Maar het ziet er naar uit dat er een knetterrechts kabinet komt. Er zal dan een streep gehaald worden door de roekeloze groene geldverkwisting.

    /   Reply  / 
  1. bakker bik

   He, besserwessie, ouwe PVV er en Wilderskloon. Wou jij nou ook beweren dat die lui in Duitsland en Denemarken (een landje van je rotgenoten) helemaal gek zijn met hun windenergie?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>