Dwarsligger Ad Koppejan mogelijk toch overstag tijdens CDA congres

ZOUTELANDE / DEN HAAG – De kogel lijkt door de kerk! Dwarsligger Ad Koppejan uit Zoutelande, gaat zaterdag tijdens het CDA congres in Arnhem  ‘voor’ het regeerakkoord en dus het nieuwe kabinet VVD/CDA met gedoogsteun van de PVV stemmen, mits de meerderheid van de aanwezige partijgenoten ook ‘ja zegt.

Tweede Kamerlid Koppejan heeft dat donderdagavond toegegeven tijdens een CDA-bijeenkomst in Heinkenszand. Overigens lijkt de Zeeuw vooraf behoorlijk gepaaid. Hij heeft zich als een roepende in de –Haagse- woestijn steeds als tegenstander van het  ontpolderen van de Hedwigepolder opgeworpen. Toch zou dat wel gebeuren. Zeer verrassend staat in het regeerakkoord dat het ontpolderen helemaal niet door moet gaan. Een cadeautje voor Koppejan. Toevallig?

Lees ook:Ad Koppejan: Goed nieuws, geen ontpoldering Hedwigepolder!
Lees ook:CDA staakt verzet tegen ontpoldering Hedwige
Lees ook:Ad Koppejan: Nee is nee tegen PVV!
Lees ook:Ad Koppejan vs Kabouter Plop in Hedwige-soap!
Lees ook:Ad Koppejan niet meer koppig: Groen licht voor regeerakkoord

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dwarsligger Ad Koppejan mogelijk toch overstag tijdens CDA congres

 1. Harry

  Gisteren nog Nee is Nee! En nu dit…en hij geeft zijn mening naar aanleiding van anderen? Lekker standvastig persoon :S

    /   Reply  / 
 2. H.D.B. Go

  Nou Ad Koppejan het valt te waarderen dat je dat eerlijk toegeeft.
  Maar het zou je sieren en geloofwaardiger maken indien je je lidmaatschap van het CDA opgeeft of CDA´er blijft die de partijlijn kritisch blijft beoordelen met alle consequenties vandien voor het kabinet. Is dit óók duidelijk voor Ruud Lubbers.
  Je heb dezelfde politieke afweging (democratie) gemaakt als destijds de regeerende duitse eerste politieke man, toen Adolf Hitler met zijn NSDAP een politieke klinkende overwinning behaalde. Of Nederland en haar inwoners het zelfde geluk zullen hebben als de Duitsers na 1945 – ” Wirtschaftswunder “, dat valt nog te bezien. Geert Wilders en zijn PVV nemen een zéér zware politieke verantwoording op zich. Een excuus van Geert Wilders dat hij niet uit is op de macht, nou daar hecht ik weinig waarde aan. Kennis emigranten zullen blijvend welkom zijn in Nederland, want Nederland heeft ze hard nodig!? Wat mankeert er aan het kennisniveau van de in Nederland afgestudeerden Nederlandse bevolking. Bovendien help je de ontwikkelingslanden er niet mee, door hun intelligentia die ze zelf zéér hard nodig hebben af te romen. Ik kan me voorstellen dat het voor de betrokkenen interessanter is om in EU,UK,USA,Canada,Australië,Japan,Zuid-Korea te gaan werken. Maar op deze wijze blijven het ontwikkelingslanden. Het is een kortzichtige politiek van de geindustrialiseerde landen. Korte termijn denken i.p.v. de lange termijn in het oog houden.

    /   Reply  / 
 3. H.D.B. Go

  Aansluitend op mijn eerdere reactie en dat ben ik eigenlijk vergeten aan te kaarten het volgende. Onlangs op tv een reportage gezien van een Afrikaans land die haar visgronden heeft ‘verpacht’ aan de visserijlanden die hun ‘eigen’ visserij
  gronden hebben leeggevisd. De arme Afrikaanse bevolking vangen weinig of niets meer, omdat de buitenlandse visserij trawlers de visserij gronden al grondig hebben (leeg) gevisd. Is dat Christelijk?
  Dat is nog wat anders dan de wonderbaarlijke brood – en vis vermenigvuldiging aan het meer van Galilea toen Christus en zijn discipelen een grote schare menigte die naar hem zijn komen luisteren te voeden gaf. Is dit ook duidelijk voor iedereen die zich voor Christelijk uitgeeft en me met bijbelteksten probeert om de oren te slaan. Het zou zinnig zijn indien de EU voor heel veel vissoorten een visvangst verbod afgeeft en de natuur de kans geeft om zich te herstellen. En dat Noorwegen en Japan de walvisvangst afschaft tot nader tijdstip, tot de natuur zich heeft hersteld en dan nog met de nodige beheersing vist.
  En dat de veeteelt houderij geen vlees fabrieken meer zijn. Dierwelzijn is ook belangrijk!!! Dan kost een stuk vlees maar wat meer in de winkel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>