Rutte toch draaikont? “Nederland komt afspraken Westerschelde na”

Mark Rutte

BRUSSEL – Premier Mark Rutte heeft woensdagmiddag tegen zijn Belgische ambtgenoot Yves Leterme gezegd dat Nederland de afspraken over de Zeeuwse Westerschelde nakomt. In het regeerakkoord staat echter dat het kabinet zoekt naar alternatieven voor het ontpolderen van de Hedwigepolder.

Met de Belgen is al veel eerder afgesproken dat onder water zetten van de polder nodig is als natuurcompensatie. Omdat de Westerschelde is verdiept. Maar de Zeeuwen zijn onlangs blij gemaakt (met een dooie mus?), omdat de polder wellicht in tact zou blijven.

 

Lees ook:Deels ontpolderen Hedwige vandaag in de ministerraad!
Lees ook:Vogelbescherming eist bij rechter onder water zetten Hedwigepolder!
Lees ook:Champagne te vroeg ontkurkt na afschieten Hedwigepolder?
Lees ook:Hedwigepolder mogelijk gedeeltelijk onder water!
Lees ook:Toch deels ontpolderen Hedwige: Zeeland ziet nog obstakels bij uitvoering plan Bleker!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>