Minister Verhagen: Zo snel mogelijk tweede kerncentrale Borssele

BORSSELE – Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) wil dat er zo snel mogelijk een tweede kerncentrale komt. Dat zou naast de bestaande kerncentrale in Borssele kunnen zijn. Daarna mogen er wat hem betreft nog meer kerncentrales gebouwd worden.

Verhagen zei dat afgelopen maandag tijdens een werkbezoek aan Covra, de Centrale Organisatie voor Radioactief Afval in Borssele. Hij  vindt de bouw noodzakelijk omdat Nederland dan minder afhankelijk wordt van energie uit het buitenland. Volgens Verhagen is het ook verstandig zolang de milieuvriendelijke opwekking van elektriciteit nog onvoldoende oplevert.

Lees ook:In 2015 bouw nieuwe kerncentrale
Lees ook:Kabinet wil 2e kerncentrale Borssele doorzetten
Lees ook:Minister Cramer: ‘tweede kerncentrale volstrekt overbodig’
Lees ook:Balkenende: bouw tweede kerncentrale in Borssele
Lees ook:Groen! demonstreert met vaten kernafval tegen Borssele

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>