Admiraal De Ruyter Ziekenhuis vreest financieel tekort

VLISSINGEN / GOES – Naar verwachting kan het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis 2010 met een positief resultaat afsluiten. Maar door de bezuinigingen door het ministerie van VWS is het voor 2011 onmogelijk om zonder ingrijpen een positief resultaat te boeken.

Bij de begroting voor 2011 houdt het ADRZ rekening met een korting door de overheid. Deze korting is gesteld op € 8 miljoen. Samen met kostenstijgingen is het totale begrotingstekort

€ 10 miljoen. Het eigen vermogen van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is te klein om een dergelijke bedrag op te vangen. Bovendien is dit tekort niet eenmalig maar structureel. Zonder ingrijpen is de continuïteit van  het ziekenhuis in gevaar.

Het Gerechtshof heeft eerder deze maand uitgesproken dat de minister van VWS de ziekenhuizen een korting op mag leggen van € 549 miljoen. Op dit moment werkt de NZa aan de precieze uitwerking van deze beleidsregel. ADRZ houdt nu rekening met een korting van 5%, dat is € 8 miljoen. Uit het eigen vermogen, nu zo’n € 6 miljoen, kan dit niet worden betaald. Het ziekenhuis had juist de doelstelling om het eigen vermogen te laten groeien naar € 15 miljoen!.

De maatregelen om een zo goed mogelijk financieel resultaat te bereiken zijn kortweg in te delen in twee groepen; maatregelen die de uitgaven beperken en maatregelen die de inkomsten vermeerderen. Op korte termijn zal de Raad van Bestuur samen met de medisch specialisten een aantal projecten starten om de zorg aan patiënten nog handiger en slimmer te organiseren. De hoofdkoers staat niet ter discussie. Aan de hierbij horende doelen houdt het ADRZ vast. Zij zijn juist belangrijk in het bieden van meer zorg en het verbeteren van het resultaat. De voorgenomen herverdeling van operaties en opnamen tussen de locaties gaat door. Per 28 februari 2011 zal het ADRZ planbare operaties in Vlissingen uitvoeren en complexe en acute ingrepen in Goes aanbieden.

Bron: ADRZ.

Lees ook:Admiraal de Ruyter Ziekenhuis heeft eigen vermogen van 17 miljoen euro!
Lees ook:Ondernemingsraad let op armoede van ziekenhuizen
Lees ook:ADRZ 5 miljoen euro winst!
Lees ook:Vlissingse ziekenhuisbanen weg door bezuiniging
Lees ook:Pand ziekenhuis Zierikzee verkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>