Strooizout nu al bijna op!

ZIERIKZEE – Er is pas een winterse periode geweest en nu al gaat het strooizout op rantsoen. Een zouttekort kan voor grote problemen op de Zeeuwse wegen zorgen!

Zoutproducent AkzoNobel adviseert de klanten om naar hun verbruik te kijken en is van plan om de leveringen uit te gaan smeren. De zoutfabrieken draaien het hele jaar al op volle kracht, maar vijf tot zeven en half procent van de totale productie van zo’n zes miljoen ton per jaar is bedoeld als strooizout. Bij AkzoNobel laat een woordvoerder weten nog vooruit te kunnen, maar hoe lang dat duurt is afhankelijk van het weer. Extra voorraden zout moeten van ver komen. Omdat het grootste gedeelte van Europa last heeft van het vroege winterse weer. Daar is dus ook veel vraag naar strooizout. AkzoNobel liet afgelopen maand een schip met duizenden tonnen zout uit Egypte komen.

Lees ook:Middelburg en Vlissingen zitten bijna zonder strooizout
Lees ook:Zeeland klaar voor de winter? Is er genoeg strooizout?
Lees ook:Bakker Peter Daane over Pools strooizout in brood: Een schande voor ons mooie vak!
Lees ook:Wintertip (20): Strooizout of iets anders?
Lees ook:Middelburg stapt naar rechter vanwege uitblijven nieuw strooizout!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>