Sneeuw zorgt naast overlast ook voor plezier!

VLISSINGEN - Er zijn mensen die last hebben van de sneeuw, maar er zijn er ook een heleboel die genieten. De sneeuwval zorgt dus voor sneeuwpret en zelfs een buggy doet het goed als trekker van een slee! (zie onze foto).

In een groot deel van het land komen sneeuwbuien voor, soms met onweer. Vooral in het westen valt in korte tijd vrij veel sneeuw, rond 10 cm, vanmiddag en vanavond komt daar plaatselijk nog 10 tot mogelijk 20 cm bij. In het noordoosten is het nu nog droog maar in de loop van de middag gaat het ook daar af en toe sneeuwen. De middagtemperatuur ligt tussen -1 graad in het oosten en 1 graad aan de westkust. Aan de westkust is de wind westelijk en (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft. Elders is de wind zwak tot matig, 2 tot 4 Bft, uit het zuidwesten.

Vannacht zijn er enkele opklaringen, in het westen is er nog kans op een sneeuwbui. Het gaat op veel plaatsen licht tot matig vriezen, boven sneeuw lokaal streng. De wind wordt zuidelijk, zwak tot matig. Zaterdag overdag zijn er perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. Later op de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de avond maakt vooral het zuiden kans op sneeuw. De maximumtemperatuur ligt tussen -1 in het westen en -4 in het oosten. De wind draait naar het zuidoosten tot oosten en neemt toe naar matig, aan de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten

In het weekeinde koud met van tijd tot tijd sneeuw. Daarna kwakkelweer met af en toe neerslag, aan de kust vooral regen, verder landinwaarts (natte) sneeuw. Rond het midden van de week tijdelijk meest droog met koude nachten.

Bron: KNMI.

Lees ook:Code Oranje
Lees ook:Eerste Zeeuwse sneeuw!
Lees ook:Eén drupje regen en de toerist vlucht van het strand
Lees ook:Sneeuw op komst? Lastig en fijn!
Lees ook:Het sneeuwt behoorlijk in Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>