Herindeling Zeeland: Goeree erbij en Zeeuws-Vlaanderen weg!

MIDDELBURG – De fractievoorzitters van de politieke partijen van de Staten van het Zeeuwse vinden het okay als Goeree-Overflakee bij Zeeland komt. Maar dan moeten de bewoners het wel zelf willen!

En willen ze dat ook? Toegeven, ze gedragen zich vaak meer als Zeeuw, dan de meest doorgewinterde boerin uit Meliskerke in streekdracht. Maar de inwoners van Goeree-Overflakkee beweren er zelf helemaal geen trek in te hebben.  Volgens de Zeeuwse politici heeft Goeree inpikken een voordeel, want een groter Zeeland staat sterker tegenover de landbestuurders en de Zeeuwen zien die gasten van Goeree wel zitten.  De discussie over het wel of niet veroveren van Goeree is te danken aan een voorzet van D66. Anders is de kans groot dat Goeree-Overflakkee straks onderdeel is van de ‘Randstadprovincie Rotterdam.’ En als zij dan toch bezig zijn, verkopen ze toch lekker  Zeeuws-Vlaanderen voor een symbolische euro aan de Belgen. Zijn de Zeeuwen meteen van dat ontpolder gemekker en het “waarom moeten wij tol betalen voor de Westerscheldetunnel?” gezeik af!

Lees ook:Zeeland bestaat niet volgens Kieskompas!
Lees ook:Goeree-Overflakkee hoort bij Zeeland
Lees ook:N59 veiliger
Lees ook:Wandelen: De dijken op de polder in
Lees ook:Aan de wandel….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>