Slecht oesternieuws! Vies zout snot in voortbestaan bedreigd!

YERSEKE – Huishoudster Rosa uit de RTL4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden noemde de Zeeuwse oesters afgelopen woensdagavond  “vies zout snot.” Maar…er is meer slecht nieuws: De oester wordt in het voortbestaan bedreigd!

Een recente studie naar de leefgebieden van oesters leert dat deze weekdieren in rap tempo verdwijnen. Volgens de studiebollen is vijfentachtig procent van de oesterriffen foetsie vanwege ziekten en overbevissing, Het onderzoek is gedaan in Europa, Australië en Noord-Amerika. De grootste bedreiging voor de oesters zijn volgens de knappe koppen de netten van de vissers die de riffen beschadigen.

Lees ook:Vermiste vissers veroorzaken internationale rel!
Lees ook:Zeeuwse vissers zoeken zelf hun vermiste vrienden
Lees ook:Pilot oesters rapen Oosterschelde
Lees ook:Onze toekomst: Zurezeeland!
Lees ook:Visser raapt illegaal oesters!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>