Bakker Peter Daane: “Kiek noe, de jikkemienen bin ok awee hebakken”

VLISSINGEN – “Kiek noe, de jikkemienen bin ok awee hebakken”, twitterde de Vlissingse bakker Peter Daane (Bakkerij Piet Daane) vrijdagochtend om zes uur over de blije geboorte van weer een stapel bolussen!

Zo aan het staartje van de verkiezingsstrijd is de Zeeuwse bolus opeens weer hartstikke hot! Die van Daane vanmorgen in elk geval! Maar ook door het CDA die de bolus internationaal erkend wil hebben, spreken veel Zeeuwen er weer over. Want laten wij eerlijk zijn, eigenlijk is de bolus voor ons Zeeuwen iets heel normaals. Niet weg te denken en nog lekker ook! En voor de niet Zeeuwen: Jikkemiene is dus de zeeuwse naam voor een bolus, een heerlijke, plakkerige, lekkernij.

Lees ook:Zeeland Special (4): Natuurlijk is de bolus immaterieel erfgoed!
Lees ook:Bolus te klef voor etiket Monatoetje!
Lees ook:Leuk & lekker: De Tour de France-bolus van Echte Bakker Piet Daane!
Lees ook:Bolus: Zeeuwse drol verdient internationale erkenning!
Lees ook:Peter Daane is beste Bolus bakker!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>