Vaarwel asbak! 9: Wegblijven uit een rookomgeving!


VLISSINGEN – Omdat ik nog maar een week geleden ben gestopt met roken, probeer ik niet teveel aanwezig te zijn in een omgeving waar ze roken. Maar dat lukt niet altijd!

Zo moest ik afgelopen vrijdagavond een interview doen bij een Middelburgse tafeltennisclub. Om binnen te komen moest ik eerst langs twee notoire rokers. Op dinsdagochtend ging ik altijd met een vriend in zijn schuur roken, om de tabakslucht uit de huiskamer weg te houden. “Een makkie”, dacht ik gisteren. Dan blijf ik aan tafel koffie drinken, uit de rook dus. Dat was niet zo, want mijn maat rookt sinds kort gewoon aan zijn tafel in de huiskamer. Terecht, want het is immers zijn huis. Het maakt wel duidelijk dat je als net-stopper niet altijd rooksituaties kan voorkomen. En ik ben gewoon blijven zitten en dat geeft kracht, want mijn verlangen (lees: drang) naar een sigaret was er niet. Het was dinsdag ook heel gewoon, ik de niet-roker. Maar dat gaf ook weer van die gevaarmomentjes: Dat het zo gewoon is om even een peuk te pakken. Dus deze niet-roker is gewaarschuwd en moet ook de komende tijd goed oppassen!

Lees ook:Vaarwel asbak! 27: Hoe verder?
Lees ook:Vaarwel asbak! 18: Nachtrust
Lees ook:Vaarwel asbak! 8: Zet de knop om!
Lees ook:Vaarwel asbak! 23: Conditie…
Lees ook:Vaarwel asbak! 22: De aanslag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>