Japan syndroom? Hoe veilig is de kerncentrale van Borssele?


BORSSELE – Ooit verzekerde de directeur van de EPZ kerncentrale in Borssele mij dat de vesting overstromingen en aardbevingen de baas kan. Maar nu ik met argusogen naar de ontwikkelingen bij de Japanse centrales kijk, ben ik niet zo zeker of het in het Zeeuwse veilig genoeg is!

Afgelopen weekeinde dacht ik nog: Wie verzekert mij dat er in Zeeland geen Tsunami komt? En vandaag denk ik: Waarom zou er geen kernramp in Borssele kunnen gebeuren? Okay, ik weet dat het in Borssele om een ander soort centrale dan in Japan gaat en het Zeeuwse exemplaar aardbevingen van een kracht van vijf op de schaal van Richter moet kunnen weerstaan. Maar…dat zijn allemaal kansberekeningen en veiligheidsanalyses, want nooit is er een aardbeving geweest en nimmer heeft de centrale een overstroming moeten doorstaan, laat staan een Tsunami tegen de muren gekregen. Dus niemand weet zeker of het in Borssele veilig is!

Lees ook:Mogelijk Zeeuwen in Japans aardbevingsrampgebied
Lees ook:Kerncentrale Borssele niet veilig genoeg!
Lees ook:Na falen in stresstest gaat kerncentrale Borssele dicht!
Lees ook:Vrijdag in gebed voor veilige kerncentrale Borssele!
Lees ook:Vrijdag massaal bidden voor veilige kerncentrale Borssele

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Japan syndroom? Hoe veilig is de kerncentrale van Borssele?

 1. Danny

  Kerncentrales zijn zeer veilig maar mocht er ooit een ramp mee gebeuren dan zijn de gevolgen zeer ernstig. Hoe meer kerncentrales hoe meer hele kleine kansen erbij komen dat er een groot ongeluk gebeurd.

    /   Reply  / 
 2. GH

  Kerncentrales zijn lang niet zo veilg als beweert wordt.Als je rapporten over alle incidenten in bv Borssele leest komt er een hele hoop mensen werk bij kijken en dat gaat ongeveer elke twee maanden een keer mis.Vooral met de noodsystemen worden grove fouten gemaakt.
  Tevens is koelwater zwake schakel vooral in het geval van scheepsramp met bv een tanker .Met dagen lang uittredende stookolie.

  MVG GH

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>