Zeeland Seaports vreest geen radioactief besmette Zeeuwse havenwerkers!


VLISSINGEN OOST / TERNEUZEN – Inwoners van Zeeland hoeven zich geen zorgen te maken over lading afkomstig uit Japan. Zeeland Seaports heeft één lijndienst uit Japan die vaart op de Zeeuwse havens. En die schepen zouden niet gaan zorgen voor radioactief besmette Zeeuwen!

Deze rederij doet meerdere Japanse havens aan. Op maandag 9 mei verwachten ze het eerste schip van deze rederij. Dit schip vaart via Panama, waar de lading al is gecontroleerd op radioactieve straling. Verder neemt Zeeland Seaports alle maatregelen die nodig zijn om de veiligheid te garanderen. Zeeland Seaports ontvangt weinig lading uit Japan. De eerste schepen met Japanse lading die de Zeeuwse havens aandoen komen 9 en 16 mei aan. Reden tot ongerustheid over deze schepen is er niet, omdat ze zijn geladen buiten het aangemerkte rampgebied. Tevens worden alle schepen 48 uur van te voren aangemeld bij de GNA (Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit), waar verdachte lading al vroegtijdig bekend is en zonodig gecontroleerd wordt. Om alert te kunnen reageren op de gebeurtenissen rondom schepen afkomstig uit Japan, laat Zeeland Seaports zich deskundig adviseren door VROM en COVRA. Daarnaast zal de landelijke richtlijn gevolgd worden. Deze richtlijn wordt door de Rijksoverheid vastgesteld. Zeeland Seaports monitort de situatie scherp, en zal wanneer de omstandigheden wijzigen hier direct op inspelen.

Lees ook:Mammoetvracht op Westerschelde
Lees ook:Doop Avalon Artistry II!
Lees ook:Mogelijk Zeeuwen in Japans aardbevingsrampgebied
Lees ook:Crisis lijkt voorbij voor Zeeuwse havens
Lees ook:Ridder van de rijzende zon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>