Openbaar vervoer met de belbus!

KAPELLE – Vanwege de lage reizigersaantallen is een aantal jaren geleden de vaste buslijn door de kernen Kapelle/Biezelinge komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is de belbus (lijn 430) gekomen. De belbus rijdt vanuit Wemeldinge, via Kapelle, Biezelinge, Schore naar Hansweert (vice versa).

Hoe werkt het?

U dient minimaal één uur voor vertrek aan te geven bij welke halte u in en uit wilt stappen en met hoeveel personen u reist. U kunt daarvoor gebruikmaken van het gratis reserverings-nummer 0800 – 22 55 687. Dit nummer is bereikbaar vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot 1.00 uur ’s nachts. Woont u binnen een straal van één kilometer van een halte en wilt u thuis worden opgehaald of gebracht, dan kunt u gebruikmaken van de belbus deurservice. De deurservice moet tegelijk met de reservering van de belbus worden besteld. Hiervoor moet wel € 3,50 extra worden betaald.

Het tarief

Het tarief is hetzelfde als het reizen met een reguliere bus. In de belbus kan men met een OV-chipkaart reizen of met contante betaling een kaartje bij de buschauffeur kopen, een zogenaamde Zeeuwse strip. Reizigers in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar en 65 jaar en ouder hebben recht op een reductietarief. In geval van reizen met een OV-chipkaart kan dit alleen wanneer met een persoonlijke OV-chipkaart gereisd wordt. Reist men met een Zeeuwse strip, dan kunnen twee reductiegerechtigden samen dezelfde reis maken met een kaart die slechts voor één persoon is gestempeld.

Lees ook:Gratis openbaar vervoer stopt voor 65+ in Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:NS: Papieren kortingskaartje blijft voorlopig verkrijgbaar!
Lees ook:PVV: Verdwijnen strippenkaart kost scholieren geld!
Lees ook:Pak de Zomerbus en ontdek Walcheren of Zeeuws-Vlaanderen!
Lees ook:Treinreizigers in-en uitchecken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>