Vlissingen bijna 700 jaar!

VLISSINGEN – Ik liep net langs de speciale klok in het Vlissingse centrum en zag het: Nog 1 dag.  Morgen, donderdag 2 april heeft Vlissingen 700 jaar stadsrechten. Van 2 april tot in december 2015 viert Vlissingen feest. Er worden veel evenementen georganiseerd. Eén van de hoogtepunten is Vlissingen Maritiem 2015. Dit evenement vindt plaats van 28 tot en met 30 augustus 2015.

Donderdag 2 april openingsfeest

Op 2 april wordt het jaar officieel geopend.

Programma

  • Op 2 april gaan we om 9.55 uur aftellen op het Scheldeplein bij de aftelklok, waar de laatste minuten wegtikken tot 10.00 uur;
  • Burgemeester Letty Demmers ontvangt om 14.00 uur de Markies en Markiezin van Vlissingen op het Arsenaalplein. De burgemeester overhandigt de sleutel van de stad aan het echtpaar. Aan deze sleutel zit een Vlissingen 700 sleutelhanger. Wilt u ook een sleutelhanger? Kom dan naar het Arsenaalplein. Daar worden de gratis sleutelhangers tussen 14.00 en 14.30 uur uitgedeeld;
  • De Markies en Markiezin lopen langs verschillende optredens via het Dijktheater (14.35 uur) en het Ruyterplein (14.50 uur) naar het Bellamypark (15.05 uur);
  • Om 15.30 uur start het Jubileumfeest in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Bellamypark voor kids

Van 15.00 tot 17.00 uur zijn er diverse gratis activiteiten voor kinderen op het Bellamypark. Zoals:

Schminken

Laat je mooi schminken. Van vlinder tot prinses, van tijger tot piraat. Wat jij maar wilt!

Betoverende kapsels

De kapsters van het reizend speeltheater ‘Kip van Troje’ betoveren je met een gek, grappig, eigenaardig of raar kapsel. Neem plaats in een stoel!

Cupcake versieren

Waar feest is, is taart. En vandaag mogen alle kinderen een eigen cupcake versieren. Kinderen tot 5 jaar graag onder begeleiding. De spullen liggen klaar om aan de slag te gaan. Kom je ook? Meld je voor 27 maart aan via e-mail[email protected].

Vlissingen Maritiem 2015

Op 28, 29 en 30 augustus organiseert Stichting Sail de Ruyter Zeeland het evenement ‘Vlissingen Maritiem 2015′. Gedurende deze dagen zullen bijzondere zeilschepen aanmeren in Vlissingen. Rondom de Dokhaven en in de binnenstad vinden verschillende activiteiten plaats. Het festival opent met een concert op 28 augustus. Zaterdag 29 augustus is de Sail-In met een tocht door het Kanaal door Walcheren. Zondag 30 augustus is de Sail-Out.
Het College van B&W heeft de intentie uitgesproken dat Stichting Sail de Ruyter Zeeland in 2019 een Sail de Ruyter organiseert.

Jubileumspeldje Vlissingen 700

VVV Vlissingen start donderdag 2 april met de verkoop van het jubileumspeldje Vlissingen 700. Het jubileumspeldje kost € 1,95. VVV Vlissingen is gevestigd aan de Spuistraat 46 in Vlissingen.

Evenementen

De evenementenkalender toont alle evenementen die in het kader van Vlissingen 700 worden georganiseerd. Een greep uit de evenementen in april: de sloeproeiwedstrijd ‘Boulevard-race’ op zaterdag 4 april, de viering van het Vlissings Verzet op maandag 6 april en een grote taptoe op maandag 27 april.

Lees ook:Feestjaar Vlissingen 700 start 2 april!
Lees ook:Feestjaar Vlissingen 700!
Lees ook:Gratis sleutelhanger Vlissingen 700
Lees ook:Vlissingen Maritiem!
Lees ook:Sail de Ruyter 2013 mede mogelijk door Provincie Zeeland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>