Dag van de stadslandbouw!

MIDDELBURG – De landelijke dag van de stadslandbouw is zaterdag 6 juni. De Middelburgse stichting CitySeeds houdt op deze dag een publieksdag, waarbij iedereen kennis kan maken met stadslandbouw en de producten die het voortbrengt.

Wethouder Chris Dekker opent op deze dag officieel de nieuwe stadstuintjes van CitySeeds aan de Driewegenhof en zal namens Middelburg de ECO XXI award in ontvangst nemen.

Publieksdag CitySeeds

Tijdens de publieksdag van CitySeeds is iedereen welkom om kennis te maken met CitySeeds en met de stadslandbouw. Diverse stadslandbouwbedrijven, waaronder zorg- en kaasboerderij Pitteperk en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging presenteren hun producten aan het publiek. CitySeeds zelf introduceert Souprise, een soep die gemaakt wordt van groente die op dat moment beschikbaar is. De stichting vindt dat er teveel groente wordt weggegooid alleen omdat er een plekje op zit. Ze willen met deze verrassingssoep laten zien dat ze allemaal nog prima tot soep verwerkt kunnen worden. Komt u zaterdag ook de Souprise proeven?

Stadstuintjes Driewegenhof

Tijdens deze dag worden de nieuwe stadstuintjes aan de Driewegenhof geopend. Bij de renovatie van de Driewegenhof is ook ruimte gemaakt voor een aantal stadstuintjes, waar inwoners zelf hun groenten kunnen kweken. Woongoed Middelburg heeft de grond beschikbaar gesteld en CitySeeds is eigenaar van de tuintjes. Er zijn nog tuintjes beschikbaar. Bij interesse kunt u zich opgeven bij CitySeeds.

ECO XXI award

ECO XXI is een stimuleringsprogramma om duurzaamheid op lokaal niveau in kaart te brengen en verbeteringen te stimuleren. De beoordeling gebeurt aan de hand van meer dan 20 criteria. Het geeft goed inzicht in waar de gemeente staat en biedt structuur voor de verdere verduurzaming. Gemeente Middelburg heeft eerder in 2012 als eerste Nederlandse gemeente de gouden award ontvangen. Inmiddels is Middelburg opnieuw doorgelicht. Zaterdag wordt de uitslag van de nieuwe waardering bekend gemaakt.

De stadslandbouwdag start om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur en vindt plaats aan de Ravensteijnweg 1a in Middelburg. De uitslag van ECO XXI award wordt om 11.00 uur bekend gemaakt. Na de bekendmaking zal wethouder Chris Dekker rond 11.45 uur aansluitend de tuintjes aan de Driewegenhof officieel openen.

Lees ook:Uitslag gemeenteraadsverkiezingen
Lees ook:Winnaars Lange Jan Awards!
Lees ook:Verkiezingsavond Tholen!
Lees ook:Werkzaamheden Driewegenhof!
Lees ook:De Vliedberg en Boogaard beste campings in Zeeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>