Raging Bull en meer bij Cinema Middelburg

MIDDELBURG – Raging Bull is donderdag 3 en zondag 6 augustus te zien bij Cinema Middelburg. Robert De Niro brengt de biografie van wereldkampioen Jake La Motta tot leven en laat zien wat het betekent om alles te geven.Na het sentimentele Rocky (1976) was Martin Scorseses rauwe verfilming van het levensverhaal van de legendarische bokser Jake La Motta even schrikken. Blinde ambitie, na-ijver en een overkill aan testosteron lagen ten grondslag aan La Motta’s carrière (wereldkampioen middengewicht 1949, één keer Sugar Ray Robinson verslagen).

De Niro, die in de beste method acting-traditie dertig kilo aankwam voor de rol, zet La Motta neer als een niet al te sympathiek figuur en geeft inzicht in de psyche van een bokser die door roeien en ruiten gaat om zijn doel te bereiken. Zijn vertolking van ‘The Bronx Bull’ leverde hem een (tweede) Oscar op. Vaste editor Thelma Schoonmaker won een Oscar voor de montage. Gedigitaliseerde kopie.

Duur: 129 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien op donderdag 3 augustus om 20.00 uur en op zondag 6 augustus om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  

Sprakeloos  

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman komt overhoop te liggen wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De eerst zo flamboyante en levendige vrouw verliest haar spraakvermogen. Langzaamaan en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat te communiceren met wie haar lief is. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die hij moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in twijfel te trekken, ook zijn literaire prioriteiten. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Lanoye.

Duur: 105 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien vanaf vrijdag 4 augustus om 19.00 uur

Koop hier een e-ticket >  

The Sense of an Ending  Jim Broadbent speelt Tony Webster, een man die een teruggetrokken en stil leven leidt. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Hij wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan en de waarheid over zijn eerste liefde (Charlotte Rampling) en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien.

Naar het boek van Julian Barnes.

Duur: 94 minuten, Nederlands ondertiteld

Te zien tot en met dinsdag 8 augustus om 20.00 uur.

Koop hier een e-ticket >  

 

Verwacht: AscentAscent is een unieke film: een pure, esthetische, hypnotiserende filmervaring rondom de heilige berg Fuji; over de mens, het boeddhistische levensgevoel en Japanse mythen en tradities.

Te zien vanaf vrijdag 25 augustus om 21.30 uur.

 

https://youtu.be/yUp6d79WRVI

Lees ook:Sami Blood bij Cinema Middelburg
Lees ook:Ascent bij Cinema Middelburg
Lees ook:A Family Quartet en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:The Swedish Theory of Love en meer bij Cinema Middelburg
Lees ook:Kedi in Cinema Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>