Nostalgisch Westkapelle

WESTKAPELLE – In Westkapelle is woensdag 9 augustus een Nostalgische dag plaats met onder andere een Brocante en ouwe sannie markt, kleedjesmarkt, klederdrachtenshow, oldtimers en een sjezenwedstrijd.

Deze dag is absoluut de moeite waard om Westkapelle te bezoeken. Op de Markt vind je de ‘Brocante en ouwe sannie markt’ en natuurlijk worden er ook wafels en smouters vers gebakken. Kinderen kunnen hun spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt, ringsteken of een rondje draaien in de carrousel.

 

Rondom het Polderhuis museum barst het vandaag van de nostalgie, met veel creativiteit op de Tuus emaekt markt en een klederdrachtverkoop. Om 14.00 uur is er op de Liberty bridge in de tuin van het Polderhuis museum een klederdrachtenshow. Leden van het Walchers Costuum tonen de veranderingen in de klederdracht van de laatste 200 jaar. Voor de kinderen is er een spelletjesplein.

In de Zuidstraat, richting de Zeedijk, vindt ‘s middags een show plaats van oldtimer auto’s, tractoren, motoren en brommers. Deze middag is er ook de gelegenheid om het particuliere solexmuseum te bezoeken, ‘t Hout 45.

Deze dag rijdt ook de gratis paardentram, getrokken door Zeeuwse trekpaarden. Vertrek om 10.30 uur bij Camping ’t Hoge Licht aan de Joossesweg. Aankomst en vertrek ieder uur bij het Polderhuismuseum. Laatste rit vertrekt hier rond 16.30 uur richting de campings.

 

Vuurtoren Het Hoge Licht, het IJzeren Torentje en molen ‘de Noorman’ zijn ‘s middags ook geopend voor bezichtiging (van 13.00 tot 16.00 uur).

Eind van de middag start de sjezen wedstrijd vanaf de Markt; met mooi versierde sjezen en paarden proberen de deelnemers in de Zeeuwse klederdracht de ringen te steken. Prijsuitreiking omstreeks 20.00 uur.

Lees ook:Ouwe Sannie-dag!
Lees ook:Westkapelle op de fiets
Lees ook:Zeeuwse Kunst en Folklore Dag!
Lees ook:Polderhuis zoekt deelnemers markt
Lees ook:Diekersdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>