Scholieren in Zeeland halen gemiddeld een 6,581

MIDDELBURG – Middelbare scholieren in Zeeland halen gemiddeld een 6,581. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Hierbij is gekeken naar de gemiddelde cijferlijsten over een periode van vijf jaar. Voor het eindexamen halen scholieren in Zeeland gemiddeld een 6,480.

Hoogste cijfers in Hulst, Tholen en Reimerswaal

De hoogste cijfers in Zeeland werden gehaald in Hulst. Hier haalden scholieren gemiddeld een 6,773. Hiermee staat Hulst tweede in de landelijke top vijf van gemeenten met hoogste cijfers. In Tholen lag het gemiddelde cijfer iets lager: 6,638. In Reimerswaal was het gemiddelde cijfer 66,632.

 

Laagste cijfers in Sluis, Vlissingen en Schouwen-Duiveland

In de gemeente Sluis haalden scholieren de afgelopen vijf jaar de laagste cijfers (6,440). Sluis wordt gevolgd door Vlissingen, waar het gemiddelde 6,497 is. In Schouwen-Duiveland halen scholieren gemiddeld een 6,519 op de eindlijst.

 

Hoge eindexamencijfers VWO scholieren 

Examenkandidaten van het VWO scoren aanzienlijk beter op het eindexamen dan andere studieniveaus. VWO scholieren halen gemiddeld namelijk een 6,666 voor hun eindexamen. Scholieren die de afgelopen vijf jaar eindexamen hebben gedaan op het VMBO haalden gemiddeld een 6,456. HAVO scholieren scoren gemiddeld het laagst op het eindexamen (6,361).

 

VMBO Mode en Commercie, zeer hoge slagingspercentages
Van alle examenkandidaten op de VMBO-opleiding Mode en Commercie slaagt 97,72% voor het eindexamen. Dat is aanzienlijk hoger dan bij HAVO-scholieren die de afstudeerrichting Natuur en Gezondheid hebben gekozen. Van hen slaagt 86,7%.

 

Andere opleidingen met bijzonder hoge slagingspercentages zijn Instalektro (96,86)%, Handel en Verkoop (96,81%) en Metaaltechniek (96,73%) – allen op het VMBO.

 

Schoolagenda’s vooral populair in de brugklas

Voor veel brugklassers vervult de schoolagenda een belangrijke rol in het eerste jaar op de middelbare school. Na de brugklas wordt de papieren agenda echter snel ingeruild voor een

digitale variant op een smartphone of laptop.

 

Bekende schoolagenda’s van vroeger zijn o.a. die van O’Neill, Loesje en Garfield. Tegenwoordig hebben deze agenda’s echter plaatsgemaakt voor die van Dylan Haegens, Blond, Supertrash, NSMBL en Hardwell.

 

Bekijk meer achtergrondinformatie over behaalde cijfers op https://www.beslist.nl/info/back-2-school.html

 

Lees ook:Zeeuwse bollebozen
Lees ook:Zeeuwen lenen vaak en hoog voor nieuwe auto
Lees ook:Zeeuwen lenen minst voor verbouwen
Lees ook:Zeeuw leent vaker dan gemiddeld voor auto!
Lees ook:Bij het Vlissingse Scheldemond College: Een MBO-diploma – vier maanden na het VMBO diploma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>