Elk dier een mooie dierendag

MIDDELBURG – Zoals u vast wel weet is het 4 oktober Werelddierendag. Op deze dag worden heel veel huis- en hobbydieren door hun baasjes extra verwend. Helaas geldt dat niet voor alle dieren. Bijvoorbeeld voor dieren die (nog) geen eigen thuis hebben. De Dierenbescherming vindt dat alle dieren een mooie Dierendag verdienen. Om hier aandacht voor te vragen brengt de organisatie een speciale Dierendagvideo uit. Hierin is te zien hoe asielmedewerkers de dieren in de opvang een speciale dag bezorgen. Exclusief voor deze video heeft zanger Niels Geusebroek het nummer ‘Don’t You (Forget About Me)’ van de Simple Minds ingezongen.

BEKIJK HIER DE VIDEO (PAS DELEN NA 00:01 UUR)
Werelddierendag wordt sinds 1930 ook in Nederland op 4 oktober, oorspronkelijk de feestdag van heilige en dierenliefhebber Sint Franciscus van Assisi, gevierd. In die tijd werd er invulling aan gegeven door in kranten beschouwende artikelen te plaatsen over de verhouding tussen mens en dier. Dat is nu nog wel zo, maar de dag wordt toch vooral gezien als de dag waarop mensen hun huis- en hobbydieren iets extra’s geven. Een knuffel, een lekkernij, een nieuw speeltje of een nieuwe mand. Voor dieren zonder baasje is dat anders en de Dierenbescherming roept dit jaar de mensen op om ook aan deze dieren te denken.
In de speciale Dierendagvideo is te zien hoe medewerkers van het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort de dieren in het asiel niet vergeten op Dierendag. Maar het grootste cadeau voor een asieldier is een nieuw thuis. Op de website ikzoekbaas.nl is te zien welke dieren op een nieuw baasje wachten. Ook houden veel van de dierenopvangcentra van de Dierenbescherming rond Dierendag hun Open-dag, een uitgesproken gelegenheid om zelf kennis te maken met deze prachtige dieren. Wellicht vieren ook zij dan volgend jaar Dierendag in hun eigen thuis en worden ze verwend door hun eigen baasje.
Zanger Niels Geusebroek werkte graag mee aan de video: “Ik ben een groot dierenliefhebber en voelde me dan ook vereerd dat ik werd gevraagd om deze bijzondere commercial in te zingen. Er zijn waanzinnig mooie beelden geschoten in het asiel en de muziek van de Simple Minds ‘Don’t You (Forget About Me)’ heb ik op mijn eigen wijze mogen inzingen. Ik ben dan ook zo trots op het resultaat!”.
Niels heeft zelf net een nieuwe single uit: ‘Maybe’. Het was het eerste liedje dat zijn album ‘Wildfire’ haalde en zijn meest persoonlijke. Met het nieuwe album gaat hij vanaf 22 oktober het theater in.

Lees ook:Colecteweek Dierenbescherming!
Lees ook:PvdD: Géén wilde dieren in Middelburgs circus!
Lees ook:Huis dode man wemelt van loslopende konijnen
Lees ook:Ruim 150 dode kippen en duiven aangetroffen in Sluis!
Lees ook:Vergeet uw huisdier vandaag (Dierendag) niet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>