Luitenant-admiraal Rob Bauer Commandant der Strijdkrachten

 

MIDDELBURG – Luitenant-admiraal Rob Bauer aanvaardt morgen, donderdag 5 oktober, het commando over de krijgsmacht. Dit gebeurt in aanwezigheid van demissionair minister van Defensie, Klaas Dijkhoff, en de commandanten van de zes defensieonderdelen.

Luitenant-admiraal Rob Bauer aanvaardt het commando tijdens een ceremonie op vliegbasis Gilze-Rijen. Tijdens deze korte ceremonie houden de demissionair minister van Defensie en de nieuwe Commandant der Strijdkrachten een toespraak.

Dinsdag 3 oktober heeft generaal Tom Middendorp zijn functie neergelegd. Hij deed dit in navolging van minister Jeanine Hennis-Plasschaert. Als Commandant der Strijdkrachten was hij de hoogste militaire adviseur van de minister van Defensie.

Lees ook:Vergeten slag om de Schelde!
Lees ook:Leonard Kok in korpsleiding politie!
Lees ook:Herdenking heldendaad Michiel de Ruyter!
Lees ook:Kazernegrond Vlissingen!
Lees ook:Landmacht voor de deur!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>