Enthousiasme voor versterking Westerscheldekust

HULST – De Westerscheldekust in de gemeente Hulst heeft veel toeristische potentie. Dat vindt niet alleen de gemeente. Tijdens een bijeenkomst op 31 oktober 2017 dachten zo’n vijftig belanghebbenden en –stellenden daar hetzelfde over. Enthousiast werden die avond vele ideeën en kansen geopperd; variërend van eenvoudig te realiseren initiatieven tot grote projecten.

Aan de hand van die inbreng wordt nu voor vier deelgebieden een bijeenkomst georganiseerd: Walsoorden, Ossenisse, Paal en Emmadorp. Maximaal 25 personen gaan dan aan de slag om een schetsontwerp te maken. Deze bijeenkomsten vinden nog dit jaar plaats:
Donderdag 30 november 2017 – Werksessie Walsoorden
Donderdag 7 december 2017 – Werksessie Ossenisse

Maandag 11 december 2017 – Werksessie Paal
Maandag 18 december 2017 – Werksessie Emmadorp

De deelnemers aan de bijeenkomst van 31 oktober 2017 zijn verdeeld over deze vier werkgroepen en gericht uitgenodigd. Andere geïnteresseerden kunnen zich alsnog aanmelden – en nadere informatie vragen – via [email protected] of via tel. 14 0114 – onder vermelding van “Werkgroepen Westerscheldekust”.

Toeristisch Ontwikkelingsplan
In het gemeentelijke Toeristische Ontwikkelingsplan 2016-2020 is de ontwikkeling van de Westerscheldekust een belangrijk speerpunt. Als doel is in deze nota opgenomen:

“Aan de Westerschelde is het genieten voor recreanten. Binnendijks, buitendijks en bovendijks kan iedereen de Schelde beleven. Ossenisse, Perkpolder, Walsoorden, Paal en Emmadorp zijn toeristische ankerplaatsen, waar iets te zien en iets te doen is. Er zijn kleinschalige recreatieve elementen langs de Schelde die zorgen voor een aangename onderbreking van de route tussen die ankerplaatsen. Onderweg worden we voorzien van informatie en aangekomen bij één van de ankerplaatsen kan genoten worden op een terras.”

Lees ook:Bijeenkomst Paal verschoven
Lees ook:Oud papier
Lees ook:Opnames tv-serie Grenslanders
Lees ook:Inzameling oud papier!
Lees ook:Oud papier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>