Minder WW’ers dan vorig jaar november

GOES – Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in november in Zeeland 18% lager dan een jaar geleden. Ook landelijk is de afname 18%. Onder bouwarbeiders daalt het aantal WW-uitkeringen sterker.

Aantal WW-uitkeringen in Zeeland 18% lager dan jaar geleden

Eind november 2017 waren er in Zeeland 6.100 lopende WW-uitkeringen. Dat is een afname van 1.400 (-18%) uitkeringen ten opzichte van een jaar geleden. Deze daling is vergelijkbaar  met de landelijke daling. Op landelijk niveau waren er eind november 336.900 WW-uitkeringen. Het landelijke WW-percentage bedroeg in november 3,8%. In Zeeland lag dat percentage met 3,1% aanzienlijk lager.

Sterke afname bouwarbeiders in de WW

Al twaalf kwartalen op rij groeit de omzet in de bouwnijverheid, meldde CBS in november dit jaar.[1] Deze aanhoudende omzetgroei zorgt voor een toenemende vraag naar vakbekwame arbeidskrachten. Het aanbod van geschikt personeel neemt sterk af. Dit wordt meteen duidelijk als het aantal lopende WW-uitkeringen voor bouwarbeiders wordt vergeleken met een jaar geleden.

Het aantal bouwarbeiders met een WW-uitkering in Zeeland is met 26% afgenomen tussen november 2016 en november 2017, zie afbeelding 1. Dat is een beduidend sterkere daling dan de afname van het totaal aantal WW-uitkeringen. Binnen de beroepsgroep bouwarbeiders zit de grootste daling in de beroepen bouwtimmerman, metselaar en werkplaatstimmerman. Deze drie beroepen zijn samen verantwoordelijk voor de helft van de afname in de WW voor bouwarbeiders.

 

[1] https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/47/omzetgroei-bouw-kleiner-tekort-aan-personeel-groter

Lees ook:Minder ww-uitkeringen
Lees ook:Aantal WW-uitkeringen Zeeland in 2017 fors gedaald
Lees ook:Afname WW-uitkeringen
Lees ook:Afname WW-uitkeringen
Lees ook:Verdere daling WW-uitkeringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>