GFT-keukenbakjes

HULST – Ieder huishouden in de gemeente Hulst krijgt een klein GFT-afvalbakje voor in de keuken. Deze worden huis-aan-huis verspreid tot en met 9 februari. De bakjes worden verspreid in het kader van het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Hulst. Daarbij worden inwoners zoveel als mogelijk gestimuleerd afval goed te scheiden.


Samen met het GFT-bakje ontvangt men een rolletje biologisch afbreekbare zakjes voor in het GFT-bakje. Ook vindt tegelijkertijd de verspreiding van een tweede rol plastic zakken – voor de inzameling van plastic & drankkartons plaats.
Alles wordt tezamen in een (gerecycled) plasticzakje aan de deur gehangen. Wanneer buren afwezig blijken te zijn en de zak blijft aan de voordeur hangen, wordt gevraagd deze tijdelijk voor de buren in bewaring te nemen.

Niet ontvangen?
Wanneer men op 12 februari 2018 een en ander nog niet heeft aangetroffen, kan dit worden doorgegeven aan de gemeente op tel. 14 0114. Er vindt dan een nabezorging plaats.

Aanleiding
Het Rijk legt de gemeenten de taak op om te zorgen dat tegen 2020 75% van het afval wordt gescheiden én dat per persoon nog maximaal 100 kg restafval per jaar wordt ingezameld. Om die doelen te halen, is de afvalinzameling in de gemeente Hulst op 1 januari 2018 veranderd.

Lees ook:Afval appartementen
Lees ook:Inzamelen plastic afval Hulst succes!
Lees ook:Inzameling plastic & drankkartons
Lees ook:Nu ook je pak in de bak!
Lees ook:100-100-100-project halverwege

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>