Pannenkoekendag

MIDDELBURG - Het is bijna zover. Op vrijdag 16 maart is het Nationale Pannenkoekdag. Dan organiseren 72 scholen in Zeeland een pannenkoekfeest voor jong en oud. Opa’s en oma’s en ouderen uit verzorgingshuizen worden op die dag in het zonnetje gezet. Lekker samen pannenkoeken eten en aandacht voor elkaar, daar draait het om tijdens Nationale Pannenkoekdag.

Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Elke school geeft een eigen invulling aan deze inmiddels Nederlandse traditie.
Kinderburgmeester opent pannenkoekdag
De elfjarige Stan van der Wekken, kinderburgemeester van Schouwen-Duivenland opent Nationale Pannenkoekdag bij basisschool De Morgenster in Zierikzee. ‘Stan wil meer contacten mogelijk maken tussen jongeren en ouderen. Pannenkoeken bakken en ouderen op school uitnodigen om gezellig met elkaar te eten, sluit mooi aan bij zijn missie. En het leuke is, is dat hij ook een van onze leerlingen is.’ Ook voor basisschool De Zuidvliet in Kortgene is pannenkoekdag een mooie gelegenheid om ouderen extra aandacht te geven. ‘We zijn net verhuisd naar een nieuwe school en boven ons wonen ouderen die we graag bij de school willen betrekken. Met zelfgebakken pannenkoeken krijgen we dat vast voor elkaar!’
Pannenkoekdag in cijfers
Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens de 12de editie van Nationale Pannenkoekdag bakken ruim 3.700 leerlingen van 72 scholen in Zeeland voor meer dan 4.600 ouderen stapels pannenkoeken. In heel Nederland gaan 66.000 leerlingen van 1.250 scholen aan de slag. Zij bakken 132.500 pannenkoeken. Daar gebruiken ze 13.250 Koopmans pannenkoekmixen, 2.650 Tefal pannenkoekpannen en 33.125 koksmutsen voor. De tafels worden gedekt met 3.975 vrolijke rood-wit geblokte kleden. Tijdens dit landelijk pannenkoekfeest genieten 69.000 ouderen van deze oer-Hollandse lekkernij en wat extra aandacht.
Jong en oud in contact
Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Lees ook:Het is pannenkoekendag
Lees ook:Nationale pannenkoekendag!
Lees ook:Het is pannenkoekendag!
Lees ook:Pannenkoeken bakken bij Werkt voor Ouderen!
Lees ook:Zeeuwse ouderen SRVZ doen mee aan Nationale Pannenkoekendag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>