Reuzen vinden Zeeland

VLISSINGEN – En weer vaart er een gigant door Zeeland. Dit keer is het de MSC Danit die met zijn 366 meter lengte over de Westerschelde dobbert. De containerreus is even groot als De MSC Beatrice die vorige maand het grootste schip ooit was dat de haven van Antwerpen bezocht. De Danit mag dat record dan wel evenaren, het schip kan net wat meer containers vervoeren dan de Beatrice, 14000 in plaats van 13.798.
Vorige week brak een andere reus nog een Zeeuws record. De 300 meter lange en 50 meter brede bulkcarrier Bao Guo vervoerde 163.106 ton steenkolen naar Antwerpen en dat was de grootste vracht die ooit op de Zeeuwse wateren is vervoerd.

Lees ook:Mammoetvracht op Westerschelde
Lees ook:Eindelijk een schip met diepgang!
Lees ook:Dansen tot je erbij neer valt…
Lees ook:Vrachtschip loopt vast in Nauw van Bath
Lees ook:Aanvaring Westerschelde!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>