Gemanipuleerde populieren op proef bij de Rusthoeve

COLIJNSPLAAT – Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) heeft toestemming gekregen van het ministerie van VROM om in Zeeland een proef met genetisch gemodificeerde populieren te beginnen. Het gaat om een veldproef met 120 populieren op de Zeeuwse proefboerderij De Rusthoeve in Colijnsplaat op Noord-Beveland.

Het VIB is al een aantal jaren bezig met proeven in een kas en wil de bomen nu testen op invloeden van weer en wind. De genetisch gemodificeerde populieren hebben een andere houtsamenstelling dan normale populieren. Hierdoor zijn ze beter geschikt voor de productie van bio-ethanol. Dat maakt de bomen interessant voor de productie van tweede generatie biobrandstoffen. Deze beperken de uitstoot van CO2 en concurreren niet met voedselproducten. Volgens het instituut is de proef veilig. Omdat de bomen al na drie jaar gerooid worden, kan er geen uitkruising met andere bomen of planten plaatsvinden. Ook afgewaaide takken vormen geen risico, omdat die zich niet laten stekken.

 

Bron: De Boomkwekerij

Lees ook:Overlast populieren bij fietspad Breskens – Schoondijke verdwijnt!
Lees ook:Overlast populieren bij fietspad Breskens – Schoondijke verdwijnt
Lees ook:Rooien en planten van bomen!
Lees ook:Rooien van 229 populieren!
Lees ook:Afvaltips

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>