Sluis in de race voor titel ‘Groenste stad van Europa’

SLUIS – Sluis maakt zich op voor de verkiezing ‘Groenste (kleine) stad van Europa’. Vorig jaar oktober werd Sluis gekozen tot ‘Groenste (kleine) stad van Nederland’. Daarom vertegenwoordigt de stad Nederland in de categorie ‘kleine steden en dorpen’ van de Entente Florale Europe.
Het Zeeuws-Vlaamse stadje neemt het hierin op tegen tien andere kleine steden en dorpen in België, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië en Tsjechië. Sluis krijgt op dinsdag 30 juni bezoek van de internationale jury, met leden uit alle deelnemende landen en Frankrijk. Belangrijke thema’s in de competitie zijn de openbare ruimte en groenbeheer, natuur en milieu, toerisme en recreatie en betrokkenheid van inwoners en ondernemers.

Lees ook:Helaas pindakaas! Goes geen Europese jongerenhoofdstad
Lees ook:Sluis wint zilver bij verkiezing Groenste stad van Europa
Lees ook:Hallo Brabantse Kempen extra: Bergeijk wint goud in Europese groencompetitie!
Lees ook:Goes lobbyt zich suf om Jongerenhoofdstad te worden
Lees ook:Goes in de race voor titel jongerenhoofdstad van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>