Kapitein zuipschuit

VLISSINGEN – De waterpolitie heeft vandaag op de Westerschelde bij Vlissingen de Poolse kapitein van een zeeschip aangehouden omdat hij dronken achter het roer stond. De 49-jarige Pool had 1,7 promille alcohol in zijn bloed.

Een Nederlandse loods die aan boord van het zeeschip was gestapt, waarschuwde het Schelde Coördinatie Centrum (SCC) dat de kapitein vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De kapitein leek volgens de loods niet zo helder te zijn en ook de alcohollucht die om hem heen hing, was niet te missen. Het SCC schakelde daarop de waterpolitie in. Agenten lieten de Poolse kapitein blazen en daaruit bleek inderdaad dat de loods de situatie goed had ingeschat. De kapitein had twee keer de toegestane hoeveelheid gedronken. Zijn schip, dat onder de vlag van Antigua & Barbuda vaart en dat onderweg was van Le Havre naar Gent, werd in de haven van Vlissingen aan het anker gelegd. De kapitein moest mee naar het bureau in Terneuzen en kreeg een vaarverbod van zeven uur opgelegd. Ook moet hij nog voor de rechter verschijnen.

Lees ook:OM vervolgt loods en kapitein gestrande Akti N
Lees ook:Vlissingen is “tsunami’s” zat: Vloedgolf kapitein voor de rechter
Lees ook:Dronken kapitein!
Lees ook:Kapitein drankkegel verdwaalt op Oosterschelde
Lees ook:Dronken loods!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>