‘Vlaggenschip De Ruyter naar Vlissingen’

VLISSINGEN – Vlissingen wil als Michiel de Ruyter-stad ook diens vlaggenschip, de 7 Provinciën, binnen de stadsgrenzen hebben. Een replica van dat schip wordt momenteel gebouwd op de Bataviawerf in Lelystad.

Nederlands bekendste zeeheld werd 402 jaar geleden in Vlissingen geboren. In 2007 vierde de stad zijn 400e geboortejaar groots. Nu hebben de gemeenteraad en het college van Vlissingen ook hun zinnen gezet op de 7 Provinciën. Het schip was het vlaggeschip van admiraal De Ruyter in zijn succesvolle oorlogen tegen de Engelsen.

Het duurt overigens nog wel even voordat de replica klaar is. De bouw duurt naar verwachting nog een jaar of vijf.  Het gaat om een leerproject om jongeren het vak van timmerman en scheepsbouwer bij te brengen. Sinds 1995 wordt op de Bataviawerf in Lelystad aan de 7 Provinciën gewerkt. De Bataviawerf staat niet onwelwillend tegenover een verhuizing naar de Zeeuwse provincie, maar vindt het nog te vroeg om daar nu al definitieve afspraken over te maken. Er is nog niet gesproken over een bedrag dat het schip eventueel zou moeten kosten.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Bijzondere band met fregat Zr. Ms. De Ruyter!
Lees ook:Brand legt replica van Zeeuws VOC-schip volledig in de as
Lees ook:Dolken met hakenkruisen onderschept!
Lees ook:Containerschip vastgelopen Westerschelde! Update!
Lees ook:Mijnenjager Hr. Ms. Middelburg terug in Middelburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>