Tanker weer van strand Vlissingen getrokken

VLISSINGEN – De gasolietanker die gisteravond vastliep op het badstrand bij Vlissingen is vannacht rond twee uur vlotgetrokken. Het schip dat enkele uren tegenover hotel Arion lag, trok heel wat bekijks.Hoe de Akti N, een schip van 183 meter lang en 32 meter breed en varende onder Liberiaanse vlag, zo uit koers kon raken, wordt nu onderzocht. Het schip had geen lading aan boord en dus was er geen gevaar voor omwonenden.
Voor de honderden toeschouwers op Boulevard de Ruyter was de stranding van het schip een niet alledaags schouwspel. Maar ook via internet volgden vele nieuwsgierigen de gang van zaken rond het schip via de webcam van zeegat.nl. De site kon de grote belangstelling niet aan en ‘knalde’ er op een gegeven moment uit.
De kapitein liet inmiddels ballastwater lozen zodat de Akti N lichter werd. Die tactiek werkte, want midden in de nacht wisten sleepboten de tanker vlot te trekken. Het schip is naar de Vlissingse Sloehaven gestuurd voor inspectie.
Voor foto’s klik hier.

Lees ook:OM vervolgt loods en kapitein gestrande Akti N
Lees ook:Kapitein zuipschuit
Lees ook:Drugsboot in Ritthem: 45 kilo coke gevonden!
Lees ook:Dronken kapitein!
Lees ook:Vlissingen is “tsunami’s” zat: Vloedgolf kapitein voor de rechter

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tanker weer van strand Vlissingen getrokken

  1. Pingback: OM vervolgt loods en kapitein gestrande Akti N | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>