Explosies bij vuurzee in pindafabriek

SINT MAARTENSDIJK – In een pindafabriek aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk woedt sinds zaterdagavond een enorme brand. De brand gaat gepaard met explosies en tot Bergen op Zoom en zelfs Arnemuiden is de rookontwikkeling te zien. Omdat de pinda’s maar blijven gloeien, denkt de brandweer dat de brand nog enkele dagen kan duren.

Het pand in Sint Maartensdijk staat sinds zes uur gisteravond in lichterlaaie. Verschillende brandweerkorpsen uit de (verre) omgeving, waaronder een blusvoertuig van de vliegbasis Woensdrecht, proberen de vuurzee onder controle te krijgen, maar dat lukt niet. De brandweer houdt zich nu vooral bezig met het nathouden van naastgelegen panden.
De pindafabriek is letterlijk veranderd in één grote pindaroosterij. De vetten en oliën in de pinda’s wakkeren het vuur aan.
Tijdens het eerste uur van de brand waren er enkele explosies te horen. De brandweer moest daarom tijdelijk een deel van de bluswerkzaamheden staken. Waarschijnlijk zijn enkele gasflessen ontploft.
De vlammenzee ontstond overigens niet in de pindabranderij. Een getuige meldt dat de brand in een naastgelegen garagebedrijf begon, waarna de vlammen oversloegen naar de fabriek waar 200 ton pinda’s lag opgeslagen.
Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland was er geen gevaar voor de omgeving, meldt hvzeeland.nl, omdat de vrijgekomen rook vrijwel kaarsrecht omhoog ging. Wel zijn er continu metingen verricht om te kijken of er gevaarlijke stoffen vrijkwamen.
Bij de brand zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen. Wil je foto’s van de brand zien, klik dan hier

Lees ook:Metingen naar kwik bij ‘pindabrand’
Lees ook:‘Rook van smeulende pinda’s laait op bij sloop’
Lees ook:Gemeente waarschuwt: blijf uit rook pindabrand
Lees ook:Filmpjes over brand bij Katjang Pedis
Lees ook:Brand legt motorzaak in Hulst in de as

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Explosies bij vuurzee in pindafabriek

  1. Pingback: Metingen naar kwik bij ‘pindabrand’ | Zeeland

  2. Pingback: Gemeente waarschuwt: blijf uit rook pindabrand | Zeeland

  3. Pingback: Rook van smeulende pinda’s laait op bij sloop | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>