Gemeente waarschuwt: blijf uit rook pindabrand

SINT MAARTENSDIJK – De gemeente Tholen waarschuwt inwoners van Sint Maartensdijk om uit de rook van de brand in de pindafabriek te blijven. De voorraad pinda’s (zo’n twee ton) smeult nog steeds. “Door noodzakelijke blusacties kan de rook soms wat intenser zijn. De windrichting verandert regelmatig, waardoor de rook door de verschillende windrichtingen wordt meegenomen”, schrijft de gemeente in een verklaring op de gemeentelijke website. De gemeente adviseert omwonenden om langdurige blootstelling aan de rook te vermijden door onder meer ramen en deuren gesloten te houden. “De algemene klachten die optreden bij langdurige blootstelling aan rook door brand kunnen zijn: hoesten, hoofdpijn en misselijkheid. Deze klachten zijn tijdelijk van aard en verdwijnen indien men zich verplaatst naar een rookvrije omgeving”, aldus de gemeente. De brandweer verricht regelmatig metingen in de omgeving van de brand. Maar, zo zegt de gemeente Tholen, er zijn tot nu toe geen verontrustende waarden gemeten. De rook kan wel stankoverlast opleveren.

Lees ook:Grote brand Sint Maartensdijk
Lees ook:‘Rook van smeulende pinda’s laait op bij sloop’
Lees ook:Buurtpreventie Sint-Maartensdijk!
Lees ook:Buurtpreventie Sint-Maartensdijk!
Lees ook:Explosies bij vuurzee in pindafabriek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gemeente waarschuwt: blijf uit rook pindabrand

  1. Pingback: ‘Rook van smeulende pinda’s laait op bij sloop’ | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>