Minister Cramer: ‘tweede kerncentrale volstrekt overbodig’

BORSSELE – Minister Jacqueline Cramer van VROM vindt tweede kerncentrale volstrekt overbodig, zo meldt de PZC. “Nederland zet de komende jaren zwaar in op duurzame energie – wind, water, zon. Over drie jaar is Nederland exporteur van energie. Als we er nog meer capaciteit bijzetten dan concurreert kernenergie met duurzaam”, zegt ze.
Het Zeeuwse energiebedrijf Delta wil juist wel een tweede kerncentrale in Borssele. Delta wil in 2011 een vergunning aanvragen. Die nieuwe centrale moet vier keer zo veel energie produceren als de huidige centrale. Als het aan Delta ligt staat de tweede centrale er in 2018.

Lees ook:PVV: Naast kerncentrales in Borssele ook heropening van Dodewaard
Lees ook:Topman Delta: ‘Tweede kerncentrale is wel te betalen’
Lees ook:Delta vindt geldschieter voor tweede kerncentrale
Lees ook:Meerderheid bevolking: Laat tweede kerncentrale Borssele maar komen
Lees ook:Maandag protest bij Delta vanwege Borssele ll !

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Minister Cramer: ‘tweede kerncentrale volstrekt overbodig’

  1. Pingback: Greenpeace bouwt muur van vaten voor kantoor Delta | Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>