Nieuw streekproduct: Zeeuwse inktvis

ZIERIKZEE – Inktvisringetjes, ofwel calamaris, zijn de nieuwe ‘Zeeuwse Zilte Zaligheid’. Vier Zeeuwse horecabedrijven introduceren ze volgende week. Zeeland is al befaamd om de mosselen, oesters en de Oosterscheldekreeft. Minder bekend zijn de zilte groenten lamsoor en zeekraal. Bij deze reeks zilte streekproducten komt nu dus inktvis, gevangen in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Het gaat om pijlinktvis die vooral als bijvangst aan land wordt gebracht. De pijlinktvis komt voornamelijk voor in de buurt van Portugal, maar komt naar deze contreien om zicht voort te planten. Het nieuwe streekproduct wordt donderdagmiddag 9 juli gepresenteerd in restaurant De Smaek van camping De Brem in Renesse, zo meldt de PZC. Commissaris van de Koningin Karla Peijs mag de eerste stukjes Zeeuwse inktvis proeven.

Lees ook:Inktvis Paulus is links rakkertje
Lees ook:Zilte zaligheden op World Food Festival in Rotterdam!
Lees ook:Zeeuwse bedenkt ‘neut’ van zeewier
Lees ook:Inktvis Paulus is vader geworden
Lees ook:Zeeland zat of zat van Zeeland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>