Hillary Clinton krijgt Four Freedoms Award

MIDDELBURG/NEW YORK – Hillary Clinton krijgt dit jaar de Four Freedoms Award. Die prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt, het ene jaar in Middelburg, het andere in New York. Clinton krijgt de Four Freedoms Award op 11 september in New York. Clinton wordt onderscheiden om haar gehele staat van dienst, meldt het Franklin & Eleanor Roosevelt Institute. Clinton was first lady ten tijde van het presidentschap van haar man Bill Clinton. Later werd ze senator van de staat New York. Tegenwoordig is Hillary Clinton minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten.
De andere onderscheidingen gaan naar Anthony D. Romero en de American Civil Liberties Union (de award voor vrijheid van meningsuiting), Eboo Patel en de Interfaith Youth Core (de award voor vrijheid van godsdienst), Vicki B. Escarra en Feeding America (award voor vrijwaring van gebrek) en Pasquale J. DÁmuro (award voor vrijwaring van vrees).
De awards worden in New York in het bijzijn van prins Willem-Alexander en prinses Máxima uitgereikt.
De onderscheidingen zijn een eerbetoon aan de voormalige Amerikaanse president Franklin Roosevelt, die van 1933 tot en met 1945 president was. Hij stelde de vier vrijheden (four freedoms) op. De prijs wordt om het jaar in Middelburg uitgereikt omdat Roosevelt van Zeeuwse komaf is. Zijn voorouders komen uit Oud-Vossemeer op het eiland Tholen.

Lees ook:Four Freedoms Award voor Europees Hof voor Rechten van de Mens
Lees ook:Wie krijgt Four Freedoms Award?
Lees ook:Angela Merkel krijgt internationale Four Freedoms Award!
Lees ook:Four Freedoms!
Lees ook:Meet & greet laureaten Four Freedoms Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>