Vlissingen begint zomerschool voor kinderen met taalachterstand

VLISSINGEN – Met ingang van dit schooljaar gaan op veel plaatsen in het land kinderen met een taal- of rekenachterstand extra naar school. Het gaat om vijf zomerscholen, waarvan eentje in Vlissingen en 23 projecten voor het verlengen van de schooldag.

Het ministerie van OCW geeft subsidie voor de scholen en projecten die kinderen in de zomer of na schooltijd extra onderwijs geven. De extra onderwijstijd is bedoeld om het onderpresteren van leerlingen tegen te gaan en taal- en rekenachterstanden weg te werken. “Sommige leerlingen kunnen een extra steuntje in de rug wel gebruiken”, aldus staatssecretaris Sharon Dijksma. “Als ze nu gebruik maken van de mogelijkheid om in extra onderwijstijd hun kennis bij te spijkeren, hebben ze daar de rest van hun schoolloopbaan enorm veel profijt van.”
Vlissingen, Arnhem, Delft, Roosendaal en Almere richten zomerscholen op. Enkele andere gemeenten, waaronder Goes, Hulst en Terneuzen, maar ook Rotterdam, Groningen en Maastricht, gaan aan de slag met de verlengde schooldag.

Lees ook:Het is over en uit voor te klein basisschooltje De Linden in Ellewoutsdijk
Lees ook:Geld voor groen!
Lees ook:Voorleesochtend met gebaren voor peuters en kleuters
Lees ook:De Klimroos verkocht meeste kinderpostzegels!
Lees ook:Jong en oud smullen samen pannenkoeken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>