School rekent Telegraaf 250 euro per uur voor interview met conciërge

YERSEKE – Een telefonisch interview van 2,5 minuten met een conciërge van de reformatorische ds. Kerstenschool in Yerseke kost De Telegraaf 10,41 euro. De school hanteert daarmee een tarief van 250 euro per uur als het personeel in werktijd andere bezigheden uitoefent dan de schoolse activiteiten, aldus een verbaasde redactie op de site van De Telegraaf.

Een verslaggever van De Telegraaf belde vorige week conciërge A. van den Hoek naar aanleiding van de commotie rond de op non-actief gestelde directeur van de eveneens reformatorische Groen van Prinstererschool in Scherpenisse. Daar is directeur J.W. Duvekot afgelopen week geschorst nadat twee ouders bij de politie aangifte van mishandeling van hun kinderen hebben gedaan. Van den Hoek is behalve conciërge in Yerseke ook bestuurslid van de school in Scherpenisse.
Volgens directeur De Korte van de Kerstenschool werd zijn school ‘overspoeld’ met telefoontjes van media en dus vindt hij het normaal dat zijn school geld rekent voor een interview. “Van den Hoek wordt betaald uit publieke gelden en het te woord staan van de pers komt niet ten dienste van het onderwijs aan deze school. In dat uurtarief van 250 euro zit ook verrekend dat mijn secretaresse naar de conciërge moet lopen en ik ook nog eens uit mijn werk word gehaald.”

De Korte zegt dat de Telegraaf-verslaggever akkoord zou zijn gegaan met de rekening, omdat hij ‘toch zijn informatie wilde hebben’.
Bestuursvoorzitter van de Kerstenschool, Rien de Jager, is niet zo blij met de actie van zijn directeur. “Die rekening is zonder medeweten van ons als bestuur verstuurd. Ik sta er dan ook niet achter en we gaan hierover in gesprek met de directeur”, zegt hij in de PZC. Wel vindt De Jager dat het artikel in De Telegraaf opgeblazen is. Of De Telegraaf de rekening moet betalen, laat De Jager nog in het midden. Het is overigens nog maar zeer de vraag of de krant het geld zomaar op de bankrekening van de school overschrijft.

Lees ook:Schooldirecteur met losse handjes blijft weg
Lees ook:Minister Jan Kees de Jager terug naar school!
Lees ook:Royaal? Grootverdieners Delta weigeren hun bonus!
Lees ook:De toyboy van minister Jan Kees de Jager!
Lees ook:Bewoners Vlissingse Calandstraat zijn poepende honden zat!

1 Reacties // Reageer

One thought on “School rekent Telegraaf 250 euro per uur voor interview met conciërge

  1. familie

    Deze directeur wordt wel gelijk op het matje geroepen door het bestuur, daar kan van de Hoek nog wat van leren, want zo de wind waait zo waait zijn jasje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>