Aanleg cruiseterminal bij Vlissingen kost 70 miljoen

VLISSINGEN – Vlissingen wil een terminal voor cruiseschepen aanleggen. Die moet vlak achter het Vlissingse treinstation komen. Kosten: zo’n zeventig miljoen euro. 

Vlissingen richt zich de laatste tijd op het binnenhalen van cruiseschepen en daarmee extra toeristen. Dit jaar kwam het eerste cruiseschip naar de stad en dat is goed bevallen. Omdat er nog geen terminal is, moest dat schip, de Amadea, aanmeren in het Vlissingse (industriële) havengebied. Dat ligt niet alleen enkele kilometers verderop, het gebied is niet bepaald een aantrekkelijke aankomstlocatie.
Zeeland Cruise Port en Mondriaan Vastgoedontwikkeling denken dat het eerste deel van het te bouwen complex binnen drie jaar in gebruik kan worden genomen. De terminal krijgt uiteindelijk een oppervlakte van zo’n 50.000 vierkante meter. Er komen ook winkels, horeca, kantoren, een fitnesscentrum, een kartbaan en kinderopvang. Naar verwachting levert de nieuwe cruiseterminal 350 arbeidsplaatsen op. De gemeente Vlissingen en het havenschap moeten nog wel akkoord geven op het plan.

Lees ook:Cruiseschepen hartstikke goed voor Zeeuwse portemonnees
Lees ook:Prinsendam: Tweede cruiseschip doet Vlissingen aan
Lees ook:Vopak breidt uit in Vlissingen-Oost!
Lees ook:Steeds meer cruiseschepen naar Vlissingen
Lees ook:Enkeltje Vlissingen-Noordpool!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>