Vierduizend handtekeningen voor behoud van naaktstrand

SLUIS – Het naaktstrand bij Groede moet blijven. Dat is de boodschap van een delegatie naturisten die morgen een petitie met ruim vierduizend handtekeningen aan het gemeentebestuur van Sluis wil overhandigen. 

De naakte zonnebaders vrezen dat het strand tussen de paalhoofden 20 en 23 flink kleiner wordt door het kustverdedigingsproject Zwakke Schakels. Ook zijn ze bang dat de bouw van een hotel in het nieuwe Waterdunen er op termijn toe leidt dat ze een groot deel van het strand moeten inleveren.
De naturisten willen hun petitie voor de start van de raadsvergadering aan burgemeester Jaap Sala en wethouder Maria le Roy aanbieden. De gemeente liet al weten dat het niet de bedoeling is de naaktrecreatie in Groede terug te dringen. “De lengte van het naaktstrand blijft hetzelfde. De ruimte voor naaktrecreanten wordt zelfs groter na de reconstructie, omdat het strand een stuk breder wordt”, aldus een gemeentewoordvoerder in de PZC.

Lees ook:Handtekeningenactie voor behoud van naaktstrand
Lees ook:Burgemeester Jaap Sala van Sluis in de VUT
Lees ook:Sluis jaagt op wildnaaktzonners…
Lees ook:Sluis wint zilver bij verkiezing Groenste stad van Europa
Lees ook:Afscheid Goese burgemeester Verhulst

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vierduizend handtekeningen voor behoud van naaktstrand

  1. Marcel

    Goed dat er een handtekeningen actie op gang is gezet en geweldig dat al meer dan vierduizend handtekeningen zijn gezet. Het naturisme in Zeeland kan veel sterker vertegenwoordigd zijn. Zo’n mooi gedeelte van Nederland met prachtige natuurlijke stranden en meren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>