‘Taalproblemen zorgen voor gevaarlijke situaties op de Westerschelde’

TERNEUZEN – Koninklijke Schuttevaer wil dat er snel maatregelen worden genomen om calamiteiten door gebrekkige communicatie op de Westerschelde te voorkomen.

Binnenvaartschippers signaleren toenemende communicatieproblemen op de Westerschelde. Johnny van IJk, voorzitter van de Schuttevaerafdeling Terneuzen, zegt dat er zich regelmatig gevaarlijke situaties voordoen door taalproblemen. Vooral Russen, Polen, Roemenen en Hongaren zorgen nogal eens voor spraakverwarringen over en weer, waardoor de veiligheid voor de scheepvaart in het gedrang komt.
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat stelt dat de oplossing het invoeren van één voertaal (Engels) kan zijn. Wel voegt hij eraan toe dat dit voorstel eerder op bezwaren bij de schippers stuitte. Rijkswaterstaat zegt het probleem wel te gaan onderzoeken.

Lees ook:Zonder Nederlands of Engels de Westerschelde niet over!
Lees ook:De plek…(38): De Westerschelde, Vlissingen!
Lees ook:Strengere regels voor borrelende schipper
Lees ook:Kwaaie binnenvaartschippers krijgen minder Westerschelde
Lees ook:Rioolwater van miljoen Brusselaars komt in Westerschelde terecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>