Meerderheid bevolking: Laat tweede kerncentrale Borssele maar komen

BORSSELE  – Hoewel initiatiefnemer Delta platzak is, komt hun dure wens  van een extra kerncentrale in Borssele dichterbij.  Tweederde van de bevolking vindt het prima dat er kerncentrales bijkomen. En het CDA heeft dit zelfs in het verkiezingsprogramma opgenomen.

De ministeries van EZ en VROM hebben onlangs laten onderzoeken wat de Hollanders van meer kernenergie vinden. Toch blijkt een kwart van de Nederlanders niet warm te lopen voor kernenergie. Borssele blijft in beeld als locatie voor de bouw van een tweede kerncentrale. Er zijn trouwens types kerncentrales in de maak die veiliger en meer betrouwbaar zijn dan de verouderde Zeeuwse centrale.

Lees ook:Balkenende: bouw tweede kerncentrale in Borssele
Lees ook:Kerken bemoeien zich met tweede kerncentrale
Lees ook:Kerncentrale Borssele niet veilig genoeg!
Lees ook:PVV: Naast kerncentrales in Borssele ook heropening van Dodewaard
Lees ook:Tweede kerncentrale Borssele is te duur en onveilig!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meerderheid bevolking: Laat tweede kerncentrale Borssele maar komen

  1. frank bikker

    Hoe klein de kans ook is dat er iets mis met zo’n centrale. Als het mis is, is het ook goed mis. Zo’n ding laten neerzetten is het meest stomme wat je kunt doen. Dan is het CDA ook nog voor. Waar is hun rol als hoeder van de schepping?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>